Nord Stream 2:lle lupa käyttää Suomen talousvyöhykettä - "Merkittävä virstanpylväs hankkeelle"
Hanke odottaa vielä vesilain mukaista lupaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolta.
-
Venäjältä Saksaan kulkeva Nord Stream 2 -kaasuputkihanke sai luvan käyttää Suomen talousvyöhykettä.
-
Hanke odottaa vielä vesilain mukaista lupaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolta.
-
Lupamenettelyt ovat käynnissä myös Ruotsissa, Tanskassa ja Venäjällä.
Venäjältä Itämeren halki Saksaan kulkeva Nord Stream 2 -kaasuputkihanke sai torstaina 5.4. valtioneuvoston suostumuksen Suomen talousvyöhykkeen hyödyntämiseen putken rakentamisessa.
Putkilinjan on määrä kulkea 374 kilometriä Suomen talousvyöhykkeellä aluevesien ulkopuolella. Putkilinjan koko pituus on 1220 kilometriä.
– Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme tämän luvan laajan ja kattavan lupamenettelyn tuloksena. Se on jälleen yksi merkittävä virstanpylväs Nord Stream 2 -hankkeelle, Nord Stream 2 AG:n hankkeen luvituksesta Suomessa vastaava Tore Granskog sanoo yhtiön tiedotteessa.
Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan valtioneuvoston suostumuksen ehtona on, että hankkeen toteutuksessa noudatetaan yleistä varovaisuusperiaatetta, otetaan huomioon Itämeren herkkyys sekä huomioidaan alueella jo olevat ja tulevat infrastruktuurihankkeet.
”Se on jälleen yksi merkittävä virstanpylväs Nord Stream 2 -hankkeelle.”
Lupa vielä AVI:lta
Putkihanke odottaa vielä vesilain mukaista lupaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Luvan haun yhteydessä hankkeen ympäristövaikutukset arvioidaan yksityiskohtaisesti.
Ust-Lugasta Saksan Greifswaldiin nykyisen Viipurista lähtevän ensimmäisen kaasuputken rinnalla kulkevan linjan putkien lasku on suunniteltu vuosille 2018-2019 ja käyttöönotto vuodelle 2020.
Putkihankkeen lupamenettelyt ovat vielä käynnissä myös Ruotsissa, Tanskassa ja Venäjällä, edeten Nord Stream 2 AG:n tiedotteen mukaan suunnitelmien mukaan. Hanke sai viimeisetkin tarvittavat luvat Saksalta maaliskuun lopulla.