Skip to Content
Venäjän alueilta Patrik Saarto
Avoin 2354
Perunaa ja kiinalaisia autoja - suomalaisyritykset tutustuivat Tulan alueen mahdollisuuksiin

Perunaa ja kiinalaisia autoja - suomalaisyritykset tutustuivat Tulan alueen mahdollisuuksiin

Tulan vienninedistämismatkalla oli mukana yhdeksän suomalaisyritystä.

Yhdeksän suomalaisyrityksen delegaatio matkusti 21. marraskuuta Tulan kaupunkiin Moskovan eteläpuolelle tutustumaan kaupungin suomiin mahdollisuuksiin.

Ministerineuvos Joonas Heiskasen johtaman ryhmässä olivat mukana HAKA Moskova, Oras, Tikkanen, Uponor, DB Schenker, Lindström, Ejendals, Junkkari ja Kometos. Heitä vastassa oli yli sata Tulan alueen yritysten edustajaa.

Ryhmä vieraili Uzlovajan teollisuuspuistossa ja erityistalousalueella. Teollisuusalueella rakennetaan parhaillaan kiinalaisen Great Wall -autonvalmistajan tehdasta, joka aloittaa Haval-merkkisten autojen valmistamisen vuonna 2019.

Tehdasprojekti on tällä hetkellä yksi Venäjän suurimmista, sillä siellä tullaan valmistamaan jopa 150 000 autoa vuodessa. Muutama suomalaisyritys toimittaa tehtaaseen laitteita.

Kasvava erityistalousalue

Teollisuuspuiston vieressä sijaitsee kasvava Uzlovajan erityistalousalue, johon on tällä hetkellä sijoittautunut yhdeksän teollisuusyritystä. Erityistalousalueen infrastruktuurin kehitys jatkuu ja siitä on tulossa yksi Venäjän tärkeimmistä teollisuuskeskuksista.

Tulan alueella on jo vuosien kokemus yhteistyöstä suomalaisten investoijien kanssa. Esimerkiksi sijoitus- ja rahoitusyhtiö Essedel rahoitti aikanaan maatalousyritys Tulskaja Nivaa, minkä ansiosta yritys modernisoi tuotantonsa ja on onnistunut saamaan merkittävän markkinaosuuden perunan tuotannossa.

Suomalaisdelegaatio vieraili matkan päätteeksi myös vuonna 2012 avatussa Tulan valtiollisessa asemuseossa, jonka rakentamiseen suomalaisyritykset osallistuivat niin materiaalein, laittein kuin palveluinkin.

 

Back top top