Skip to Content
Ympäristö ja terveys Taneli Dobrowolski
Avoin 4486

Saksalainen Remondis suunnittelee jätteenkierrätyslaitosta Moskovaan

Vuonna 1936 perustettu Remondis on yksi maailman johtavista kierrätyspalveluja tarjoavista yrityksistä.

Saksalainen Remondis on kertonut kiinnostuksestaan rakentaa jätteenkierrätyslaitos Moskovaan. Hankkeen rahoittajiksi on alustavasti saatu ryhmä saksalaispankkeja, Moskovan elinkeinoasiamies Mihail Vyshegorodsev kertoi maanantaina talouslehti RNS:lle.

Jätteenkierrätyslaitokselle kaavailtu kierrätyskapasiteetti on 600 000 tonnia jätteitä vuodessa. Hankettaan varten yritys haluaa kuitenkin ensin saada Moskovan viranomaisilta takeet investoinnin kannattavuudesta.

— Hanke esitellään pormestarille lähiviikkoina. Yksityiset investoijat haluavat takuun laitokselle toimitettavien jätteiden vähimmäismäärästä sekä takuutariffin ainakin siksi aikaa, että investoinnit laitokseen maksavat itsensä takaisin, Vyshegorodsev paljasti.

Investoijalle saatetaan lisäksi tarjota verohelpotuksia sekä takuu siitä, että Moskovan kaupunki sitoutuu ostamaan laitoksella kierrätettyä materiaalia.

— Moskovan kaupungilla olisi mahdollisuus perustaa kokonainen jätekierrätyksen klusteri, Vyshegorodsev sanoi.

Vyshegorodsevin mukaan Remondisin tarpeisiin on harkittu vaihtoehtoisia sijoittautumispaikkoja myös Nizhnyij Novgorodista. Remondisilla on Nizhnyi Novgorodissa jo aiemmin ollut vedenjakelutoimintaa. Yhtiö joutui kuitenkin myymään 75 prosenttia investoinnistaan sen jälkeen, kun kaupungin vesimaksuille asetettiin maksimikatto.

Vuonna 1936 perustettu Remondis on yksi maailman johtavista kierrätyspalveluja tarjoavista yrityksistä.

Back top top