Skip to Content
Metallit ja kemia Pirjo Peltola
Avoin 5722
Tikkurila aikoo rakentaa uuden tehtaan Venäjälle

Kuva: Tikkurila

Tikkurila aikoo rakentaa uuden tehtaan Venäjälle

Tikkurila on allekirjoittanut aiesopimuksen seitsemän hehtaarin teollisuustontin ostamisesta Venäjältä, läheltä Pietaria. Uuden tehtaan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuonna 2018.

Tikkurila Oyj kertoo 19.6. julkaisemassaan lehdistötiedotteessa että yhtiö on allekirjoittanut aiesopimuksen seitsemän hehtaarin teollisuustontin ostamisesta Venäjältä, läheltä Pietaria. Uuden tehtaan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuonna 2018.

Tukeakseen kasvuaan Tikkurila suunnittelee investointia uuteen Venäjän tehtaaseen. Tehdas rakennetaan Greenstaten teollisuuspuistoon, kaksi kilometriä Pietarista etelään. Tehtaan vuosikapasiteetti tulee olemaan 30 miljoonaa litraa, ja kapasiteettia on mahdollista kasvattaa tulevaisuudessa. Tehdasalueelle tulee myös tutkimuskeskus sekä suuret varastotilat raaka-aineita ja valmiita tuotteita varten rautatieyhteyksin, mikä parantaa ja vahvistaa Tikkurilan jakeluverkkoa. Investoinnin kokonaissuuruus tulee olemaan noin 30-35 miljoonaa euroa hankkeen lopullisesta toteutuksesta riippuen. Tehdasalueen suunnittelu alkaa välittömästi, ja rakennustöiden on suunniteltu alkavan ensi vuoden lopulla. Tuotanto alkanee vuonna 2020.

Lue myös: Tikkurilan värikkäät vaiheet Venäjällä

Tehdas tuottaa kauppa- ja rakennusmaaleja sekä teollisuusmaaleja, ja se korvaa kaksi Pietarissa toimivaa, liuoteohenteisia maaleja tuottavaa yksikköä. Investoinnin jälkeen Tikkurilalla on Pietarin alueella yksi vesiohenteisia ja yksi liuoteohenteisia maaleja valmistava tehdas. Investointi kasvattaa Venäjän nettokapasiteettia, ja tuotantoa voidaan tarvittaessa laajentaa lisää tulevaisuudessa.

”Olemme sitoutuneet kehittämään liiketoimintaamme Venäjällä, joka on Tikkurilan toiseksi suurin markkina-alue Ruotsin jälkeen. Olemme Venäjällä selkeä kauppa- ja rakennusmaalien markkinajohtaja, ja haluamme vahvistaa asemaamme tulevaisuudessa kaikissa asiakassegmenteissämme. Uusi tehdas, varasto ja tutkimuskeskus parantavat kilpailukykyämme, tuotantomahdollisuuksiamme ja asiakaspalveluamme,” sanoo Tikkurilan toimitusjohtaja Erkki Järvinen.

”Tehtaan sijaintia pohdittiin useiden vaihtoehtojen pohjalta. Leningradin oblastissa sijaitseva Greenstaten teollisuuspuisto valittiin sen ihanteellisen sijainnin takia. Haluamme myös pitää kiinni niistä ammattitaitoisista ihmisistä, jotka jo työskentelevät Pietarin yksiköissämme,” sanoo Petri Miettinen, Tikkurilan toimitusketjusta vastaava johtaja. ”Uusimpien tuotantotekniikoiden käyttöönotto lyhentää läpimenoaikoja ja pienentää ympäristöjalanjälkeämme. Haluamme suosia laadukkaita tuotteita, jotka ovat kestäviä ja turvallisia niin käyttäjilleen kuin ympäristöllekin.”

Tikkurila on toiminut Venäjän markkinoilla jo vuosikymmeniä. Se alkoi viedä maaleja ja pinnoitteita entiseen Neuvostoliittoon 1970-luvulla. Tikkurila avasi Venäjän ensimmäisen länsimaisen maalitehtaan Pietariin vuonna 1995. Tällä hetkellä Tikkurilalla on Venäjällä neljä tuotantoyksikköä: kolme Pietarissa ja yksi Staryi Oskolissa. Tikkurilan logistiikka- ja jälleenmyyntiverkosto kattaa koko maan. Tikkurilan keskeisimmät brändit Venäjällä ovat Tikkurila ja Teks.

Lisätietoja:
Petri Miettinen, Senior Vice President, Operations, puh. 050 311 1281, [email protected]
Ilari Hyyrynen, Country Director, Russia, puh. 0400 447 472, [email protected]

Tikkurila on johtava maalialan ammattilainen Pohjoismaissa ja Venäjällä. Olemme perinteikäs suomalainen yritys, joka toimii nykyään 14 maassa. Laadukkaiden tuotteiden ja kattavien palvelujen avulla varmistamme markkinoiden parhaan käyttäjäkokemuksen. Kestävää kauneutta jo vuodesta 1862.

www.tikkurilagroup.fi

Back top top