Skip to Content
Metsä ja puunjalostus Taneli Dobrowolski
Avoin 3150

Valutec toimittaa TC-kanavakuivaamon Venäjälle

Kanavakuivaamo toimitetaan asiakkaalle jo tämän vuoden syyskuussa.

Puutavarankuivausteknologiaa valmistava Valutec Oy toimittaa kanavakuivaamon venäläiselle Luzales-sahateollisuusyritykselle. Venäjän ensimmäinen TC-kanavakuivaamo toimitetaan asiakkaalle jo tämän vuoden syyskuussa, Valutec kertoo tiedotteessaan.

Toimitukseen kuuluu yksi kuusivaiheinen TC-kanavakuivaamo, jota Luzales tulee käyttämään sivulaudan kuivaamisessa. Lyhenne ”TC” tarkoittaa poikittaiskiertoa. TC-kanavakuivaamossa puutavara syötetään pituussuunnassa vyöhykkeiden läpi ja ilma puhalletaan poikittaissuunnassa kuivauskanavaan nähden.

— Monet tekijät vaikuttivat kuivaamon mallin ja valmistajan valintaan. Tärkeimpiä näistä olivat seuraavat: valmistajan on oltava tunnettu, valittavan tyypin kaltaisia laitteistoja on oltava käytössä Venäjällä, sekä se, että käytettävissä on oltava palautetta ja suosituksia niitä käyttäviltä yrityksiltä. Suoritetun asiantuntija-arvioinnin seurauksena yhtiön johto suoritti valinnan Valutecin TC-sarjan kanavakuivaamon hyväksi”, kertoo Ruslan Semenyuk, Luzales-yhtiön kaupallinen johtaja.

Luzales LLC on yksi Komin tasavallan johtavista sahateollisuusyrityksistä. Sen kapasiteetti mahdollistaa vuotuisen 300 000 m3:n mänty- ja kuusisahatavaran tuotannon, mikä tekee siitä yhden Valutecin tärkeimmistä asiakkaista.

Valutec

Valutec on Euroopan suurin sahateollisuuden kuivaamolaitteiden toimittaja. Valutec Groupiin kuuluvat Ruotsin Skellefteåssa sijaitseva Valutec AB, Riihimäellä sijaitseva Valutec Oy, Pietarissa Venäjällä toimiva Valutec LLC  ja Vancouverissa Kanadassa toimiva Valutec Wood Dryers Inc. Kaikkiaan konsernilla on kokonaisvaltainen tuotevalikoima, joka pohjautuu ruotsalaiseen ja suomalaiseen puutavaran kuivausosaamiseen. Konsernin liikevaihto oli noin 25 miljoonaa euroa vuonna 2014.

Valutec Oy on Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsen.

Back top top