Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Inga Kairo
Avoin 4180

Venäjän-kaupan kasvu jatkui edelleen kesällä

Tullin kesäkuun 2017 tilastojen mukaan sekä vienti Venäjälle että tuonti Venäjältä jatkoivat reipasta kasvuaan

Suomen tullin tilastojen mukaan vienti Venäjälle kasvoi kesäkuussa 18 prosenttia ja tammi-kesäkuussa – 19 prosenttia viime vuodesta. Tuonti Venäjältä nousi 16 prosenttia kesäkuussa 2017, ja tammi-kesäkuussa kasvua oli kertynyt 60 prosenttia vuoden takaisesta.

Venäjälle suuntautuvan viennin kärkituotteita olivat kesäkuussa teollisuuden koneet ja laitteet, moottoriajoneuvot, sekä paperi ja pahvi. Tuontia dominoivat öljyt ja öljytuotteet.

Tammi-kesäkuussa vienti sekä EU-maihin että EU:n ulkopuolelle kasvoi 15 prosenttia. Samalla ajanjaksolla tuonti EU-maista suureni seitsemän prosenttia, kun taas tuonti EU:n ulkopuolelta kasvoi 23 prosenttia. Vienti EU-maihin ei muuttunut viime vuodesta kesäkuussa, mutta vienti EU:n ulkopuolelle suureni kuusi prosenttia. Vienti kohosi tärkeimmistä vientimaista Ruotsiin, Alankomaihin, Yhdysvaltoihin, Kiinaan, Isoon-Britanniaan ja Ranskaan. Tuonti EU-maista nousi 11 prosenttia ja tuonti EU:n ulkopuolelta viisi prosenttia. Tuonti Ruotsista, Alankomaista ja Yhdysvalloista heikkeni, kun taas tuonti Saksasta, Kiinasta, Isosta-Britanniasta ja Ranskasta kasvoi.

Suurimmat vientiryhmät

Suurimmat tuontiryhmät

Save

Save

Save

Back top top