Skip to Content
Laki ja tulli Patrik Saarto
Avoin 5540
Venäjän tax free -järjestelmä otetaan käyttöön 10. huhtikuuta Moskovassa, Pietarissa ja Sotšissa

Järjestelmää pilotoidaan jalkapallon MM-kisojen pelikaupungeissa.

Venäjän tax free -järjestelmä otetaan käyttöön 10. huhtikuuta Moskovassa, Pietarissa ja Sotšissa

Tax free laajenee kahdeksaan muuhun kaupunkiin kesäkuussa.

  • Tax free -järjestelmän pilottivaihe käynnistyy huhtikuussa ja laajenee kesäkuussa.
  • Teollisuus- ja kauppaministeriö päättää loppuvuodesta järjestelmän ottamisesta käyttöön koko maassa.
  • Ulkomaiden kansalaiset saavat maasta poistuessaan arvonlisäveron takaisin, kun ostosten arvo ylittää 10 000 ruplaa vuorokaudessa.

Venäjälle on talven ja kevään kuluessa rakennettu tax free -järjestelmää, jonka käyttöönotosta on ollut esillä erilaisia arvioita ja suunnitelmia. Varateollisuus- ja kauppaministeri Viktor Jevtuhov on nyt ilmoittanut, että järjestelmän ensimmäinen vaihe käynnistyy 10. huhtikuuta, uutisoi Vedomosti.

Tax free tulee silloin käyttöön Moskovassa, Pietarissa ja Sotšissa. Järjestelmä laajenee lähempänä jalkapallon MM-kisojen alkua pelikaupunkeihin Volgogradiin, Saranskiin, Rostov-na-Donuun, Kaliningradiin, Kazaniin, Samaraan, Nižni Novgorodiin ja Jekaterinburgiin. Kisat käynnistyvät 14. kesäkuuta.

Teollisuus- ja kauppaministeriö kertoo tekevänsä pilottijakson kokemusten perusteella loppuvuodesta päätöksen, laajennetaanko tax free -järjestelmä koko maahan.

Verot takaisin käteisenä tai tilille

Tax free -järjestelmässä Euraasian talousunioniin kuulumattomien maiden kansalaiset saavat Venäjän federaation alueella ostetuista tavaroista arvonlisäveron takaisin, kun ostosten hinta on vähintään 10 000 ruplaa kalenterivuorokautta kohti.

Verojen palauttamiseksi tulee esittää maasta poistuessa passi, kuitti ja itse ostos tullivirkailijoille. Järjestelmän operaattorin Global Blue Rossijan pääjohtajan Natalia Jaškinan mukaan verot palautetaan joko heti käteisellä tai vuoden kuluessa tilille.

Arvonlisävero on Venäjällä pääasiassa 18 %, esimerkiksi vaatteiden, tekniikan ja jalokivien kohdalla, mutta esimerkiksi ruoka, lääkkeet ja kirjat kuuluvat 10 % alennetun verokannan piiriin. Tax free ei koske alennustuotteita.

 

Back top top