Skip to Content

Jekaterinburg – Uralin talouselämän kehittyvä kasvukeskus

Jekaterinburg on yksi Uralin alueen tärkeimmistä talouskeskittymistä.

Hyvien logististen yhteyksien varrella sijaitseva Jekaterinburg on useiden Venäjän alueellisten kehittämishankkeiden kohteena. Tämä avaa suurkaupunkeihin lukuisia bisnesmahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Team Finland -vierailut tutustuttavat osallistujansa alueen liike-elämään sekä auttaa solmimaan uusia bisneskontakteja.

Jekaterinburg ja sitä ympäröivä Sverdlovskin alue on Venäjän kolmanneksi tärkein finanssi- ja liike-elämän keskus – tärkein heti Moskovan ja Pietarin jälkeen. Kaupunki tunnetaan raskaasta teollisuudestaan ja kaivostoiminnastaan. Alueella on kysyntää eri teollisuus- ja jätehuoltoratkaisujen toimittajille, tietoliikennepalveluille, elintarviketeollisuudelle, turvallisuusratkaisuille, lääkeyhtiöille sekä rakennusmateriaalien tuottajille. Kaupungissa toteutetaan lisäksi erilaisia Älykäs kaupunki ja Älykäs alue -hankkeita. Sverdlovskiin houkutellaan kansainvälisiä investointeja erityistalousalueiden sekä verohelpotusten muodossa.

Jekaterinburgin, Tšeljabinskin ja muiden alueella olevien kaupunkien yhteenlaskettu asukasluku on yli neljä miljoonaa. Alueelle keskittyy suuri määrä uusia infrahankkeita, jotka lisäävät alueen markkinaintegraatiota suhteessa muuhun Venäjään ja maailmaan. Näistä infrahankkeista merkittävin on tulevan Jekaterinburg-Tšeljabinsk-kaksoiskaupungin välille rakennettava luotijunayhteys, jonka on määrä valmistua vuonna 2024. Hanke on osa Kiinan Uusi silkkitie -projektia ja Peking-Berliini-rautatietä.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari järjestää Team Finland -vierailuja Jekaterinburgiin, Sverdlovskin alueelle. Vierailujen yritysohjelmaan sisältyvät osallistujien huolellinen alkukartoitus, B2B-neuvottelut ja yritysvierailut. Ilmoitamme tulevista matkoista verkkosivuillamme.


Eikö yrityksesi ole vielä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsen?

Back top top