Skip to Content
Tapahtumaraportit

50-vuotisjuhlat ja Open house -tapahtuma houkutteli paikalle lähes 100 vierasta Moskovassa

Suomalais-Venäläisen kauppakamari juhli Moskovan toimiston 50-vuotista taivalta yhdessä jäsenyritysten edustajien ja yhteistyökumppanien kanssa tiistaina 12. joulukuuta. Toimitusjohtaja Jaana Rekolainen toivotti juhlaväen tervetulleeksi ja kuvaili, miten merkittävästi liiketoimintaympäristö ja kaupankäynti ovat muuttuneet 50 vuoden aikana niin Venäjällä kuin Suomessakin.

– Kauppakamarimme edustustojen perustehtävä eli kontaktien luominen ja laajentaminen suomalaisten ja venäläisten yritysten kesken, on pysynyt lähes muuttumattomana. Palvelutarjontamme on kehittynyt ja laajentunut paljon vuosien myötä. Neuvostoaikana suomalaiset yritykset neuvottelivat muutaman ulkomaankauppayhtymän kanssa, mutta nyky-Venäjällä suomalaisten yritysten potentiaalisia asiakkaita on tuhansia eri puolilla Venäjää, sanoi Jaana Rekolainen.

SVKK:n toimitusjohtajan Jaana Rekolaisen mukaan Moskovan edustuston rooli korostuu entisestään, sillä juuri sieltä SVKK johtaa Venäjän toimintaansa.

– Vielä 50 vuotta sitten suomalaisilla yrityksillä ei ollut venäläisiä tytäryrityksiä, eikä silloin tarvittu meidän apuamme paikallisen liiketoiminnan pyörittämisessä. Nykyään yritysmaailmassa tarvitaan erilaisia yhteistyömuotoja. Liiketoiminta ei ole vain vientiä ja tuontia. Meille on tärkeää, että jäsenistössämme on myös venäläisiä yrityksiä, joista suomalaiset yritykset löytävät tärkeitä kumppaneita. Pietari on portti, jonka kautta monet suomalaiset yritykset aloittavat toimintansa Venäjällä, mutta pääkaupunki on aina pääkaupunki. Moskova on ja pysyy suurten liiketoimien kaupunkina ja paikkana, jossa tehdään tärkeitä päätöksiä. Moskovan edustustolla on aina ollut tärkeä rooli SVKK:n toiminnassa. Tänä päivänä tämä rooli korostuu entisestään, koska johdamme työtämme Venäjällä nimenomaan Moskovasta, kertoo Jaana Rekolainen.

Suurlähettiläs Mikko Hautala korosti onnittelupuheessaan SVKK:n ja Suomen Moskovan suurlähetystön tiivistä ja lähes päivittäistä Team Finland -yhteistyötä.

SVKK:n vahva läsnäolo Moskovassa onkin erityisen perusteltua, kun Venäjän Team Finland -toimintaa johtaa Suomen Moskovan suurlähettiläs. Moskovassa ja Moskovan alueella toimii reilut 70 jäsenyritystämme. Alueen merkitys suomalaiselle elinkeinoelämälle on kasvava. Niin poliittinen kuin taloudellinenkin päätöksenteko ovat keskittyneet Moskovaan ja suomalaiset yritykset tarvitsevat apua ovien avaamiseen.

Suomen Moskovan-suurlähettiläs Mikko Hautala totesi, että Moskovan merkitys suomalaiselle elinkeinoelämälle on kasvava.

Venäjän maajohtajamme Jukka Huuhtanen toivotti vieraat tervetulleiksi ja avasi samalla SVKK Club Loungen, jonne kaikki yhteistyökumppanimme ovat tervetulleita milloin tahansa kysymään neuvoja, keskustelemaan Venäjän-kaupasta ja yhteistyön kehittämisestä.

Moskovan edustustomme on toiminut samoissa tiloissa Pokrovskij bulvarilla koko olemassaolonsa ajan. Maaliskussa 1967 aloitettiin neuvottelut Moskovan edustuston avaamisesta. Sopimus allekirjoitettiin syyskuussa 1967 ja virallisia avajaisia vietettiin 7.6.1968.

SVKK toimii Venäjällä Moskovan lisäksi Pietarissa ja Jekaterinburgissa. Uudet digityökalut ja nopeat liikenneyhteydet mahdollistavat joustavan reagoinnin yritysten kysyntään maantieteestä riippumatta. SVKK:n neuvontapalvelut ja jäsentilaisuudet ovatkin erittäin kysyttyjä.

SVKK:n Venäjän maajohtaja Jukka Huuhtanen ja toimitusjohtaja Jaana Rekolainen vastaanottamassa Suomen Moskovan-suurlähettiläs Mikko Hautalaa.

Juhlaa varten kokosimme valokuvanäyttelyn menneiltä viideltä vuosikymmeneltä. Buffet-pöydän ympärillä ja SVKK Club Loungessa tavattiin uusia ja vanhoja tuttuja, muisteltiin menneitä ja visioitiin tulevia yhteistyökuvioita.

Moskovan toimiston tehtävä on tulevaisuudessakin tuoda suomalaisyrityksiä niin Moskovaan kuin muualle Venäjän alueille. Tulemme lisäämään yhteistyötä ja järjestämään yhteisiä tilaisuuksia muiden vastaavien toimijoiden kanssa. Kehitämme toimintaamme ja haluamme kuulla erityisesti jäsenten toivomuksia. Tulkaa ja kertokaa jatkossakin minkälaista apua, neuvoja ja toimintaa juuri teidän yrityksenne kaipaa. Olemme täällä teitä varten.

Lämpimät kiitokset kaikille jäsenillemme ja yhteistyökumppaneille onnitteluista ja siitä, että Moskovan edustustomme on saanut toimia kanssanne tiennäyttäjänä Venäjän-kaupassa jo 50 vuotta. Tehdään seuraavista 50 vuodesta yhtä tehokkaat ja menestyksekkäät!

Lisää kuvia tapahtumasta löydät Flickr-tililtämme täältä!

Back top top