Skip to Content
Tapahtumaraportit

Helsingissä tutustuttiin Moskovan alueen kauppa- ja investointimahdollisuuksiin

Täysi sali Venäjän-kaupasta kiinnostuneita kuulijoita kokoontui torstaina 14. syyskuuta Klaus K -hotelliin Helsinkiin tutustumaan Moskovan alueen ajankohtaisiin kauppa- ja investointimahdollisuuksiin.

Moskovan aluehallinnon alulle paneman tyylikkään tilaisuuden avasi Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen, joka oli vilpittömän ilahtunut kasvavan yhteistyön suunnasta Suomen ja Venäjän välisessä kaupassa.

– On aina mukava tulla tilaisuuteen, jonka huomaa rakentavan yhteistyön ketjua, Rekolainen sanoi muistellen tapaamista Moskovan alueen hallituksen varapuheenjohtajan Denis Butsajevin kanssa vuosi sitten.

Moskovan alueen investoinneista ja innovaatioista vastaava ministeri Butsajev puhui silloin Finnish Business -tapahtumassa Moskovassa. Nyt Butsajev oli saapunut Helsinkiin.

Denis Butsjaevin mukaan suomalaisyritykset ovat kaikkein tasapainoisimpia.

– Suomalaiset ovat toki pitkään toimineet Moskovan oblastissa usealla toimialalla, mutta minusta tuntuu, että vuosi sitten tapahtunut kohtaaminen oli sysäys tiivistää yhteistyötä, Rekolainen sanoi.

Myös Venäjän vt. kaupallinen edustaja Sergei Sinelnikov kehui maiden välistä yhteistyötä esimerkiksi tieteen ja koulutuksen saralla.

Myös Sergei Sinelnikov pitää Suomen ja Venäjän yhteistyötä erinomaisena.

Suomalaisyritykset tasapainoisimpia

Butsajev esitteli yleisölle Moskovan alueen mahdollisuuksia, minkä jälkeen hänen kollegansa kertoivat tarkemmin käytännön asioista.

– Moskovan alue on yksi hyödyllisimmistä, menestyneimmistä ja miellyttävimmistä paikoista tehdä bisnestä, Butsajev kehui.

Vuolaita kehuja saivat myös Moskovan alueen suomalaisyritykset, joiden hän kertoi olevan erityisen vakaita.

– Suomalaiset yritykset ovat kaikkein tasapainoisimpia, niillä on pitkäkestoisia suunnitelmia, joiden toteuttaminen merkitsee meille uusia työpaikkoja, verotuloja ja teknologioita, Butsajev suitsutti.

Paikalle oli saapunut täysi sali yleisöä.

Moskovan alue auttaa alkuun

Moskovan alueen investoinneista ja innovaatioista vastaava varaministeri Anton Loginov kertoi yleisölle, minkälaisia työkaluja Moskovan alue tarjoaa yrittäjien tueksi.

Hänen mukaansa tukea voi hakea esimerkiksi Moskovan alueen investointi- ja innovaatioministeriöstä, kehittämisyhtiöstä tai rakentamisen edistämiskeskuksesta. Apua saa esimerkiksi tontin valintaan ja hankintaan, kunnallistekniikan järjestämiseen ja lupien saamiseen.

Anton Loginov kertoi käytännön tuesta Moskovan alueelle tuleville toimijoille.

Tämän jälken Moskovan alueen kehitysyhtiön toimitusjohtaja Kirill Bytškov esitteli alueen teollisuuspuistoja ja erityistalousalueita. Bytškovin mukaan Moskovan alue tarjoaa tällä hetkellä kaikkiaan 45 tällaista yritysaluetta.

Lopuksi Valion, Huhtamäen, YIT:n ja L&T:n edustajat kertoivat yritysten toiminnasta ja kokemuksista Venäjällä, minkä jälkeen sana oli vapaa keskustelulle.

Kirill Bytškov kertoi, minne Moskovan alueella voi sijoittua.

Tilaisuuden moderoi East Officen toimitusjohtaja Ilkka Salonen.

Valion esittelijänä Jeršovon tehtaan johtaja Denis Zaverjajev.

Huhtamäen esittelijänä Ivantejevkan pakkaustehtaan johtaja Galina Mansurova.

YIT:n ajankohtaisista projekteista Venäjällä kertoi kehitysjohtaja Venla Laakkonen.

Lassila&Tikanojan toimintaa Venäjällä esitteli paikallinen pääjohtaja Kirill Dzjuba.

Lopuksi vastuukumppani Jekaterina Jevdokimova kertoi Stupino Kvadrat -teollisuuspuistosta.

Tilaisuuden jälkeen oli tarjolla lounasta ja vapaata seurustelua.

Huhtamäen Galina Mansurova ja Stupino Kvadratin Jekaterina Jevdokimova.

Tilaisuus toi yhteen Venäjän-kaupasta kiinnostuneita.

 

 

Back top top