Skip to Content
Tapahtumaraportit

Suomalainen koulutusvienti esittäytyi Moskovassa

Suomalais-Venäläinen kauppakamari järjesti yhteistyössä Team Finland -verkoston ja Suomen Moskovan suurlähetystön kanssa suomalaista koulutusvientiä esitelleen tapahtuman Moskovassa 23.-24. maaliskuuta. Tapahtuma herätti suurta kiinnostusta ja keräsi lähes sadan henkilön osallistujajoukon suurlähetystön tiloihin.

Moskovalaisyleisö, joka koostui etupäässä koulutusalojen ammattilaisista, pääsi kuulemaan suomalaisten asiantuntijoiden ja yritysedustajien puheenvuoroja suomalaisen koulutusjärjestelmän ja koulutusviennin ajankohtaisista teemoista. Aiheesta alustivat muun muassa edustuston päällikön sijainen Antti Helanterä ja kouluttaja Annamari Kajasto, sekä suomalaisten yritysten ja koulutuslaitosten edustajat.

Esitysten jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus keskustella suomalaisdelegaation jäsenten kanssa ajankohtaisista koulutukseen ja opetukseen liittyvistä kysymyksistä. Yleisöä kiinnostivat esimerkiksi erityislasten huomioiminen opetustilanteissa, oppilaitosten rehtorivalinnat ja koulutuksen arviointikäytännöt. Runsaasti keskustelua herätti myös Suomen menestyminen koulutuksen tasoa vertailevissa kansainvälisissä tutkimuksissa.

Seminaariosion jälkeen järjestetyssä verkostoitumistilaisuudessa tapahtumaan osallistuneille tarjoutui mahdollisuus henkilökohtaiseen tutustumiseen ja ajatusten vaihtoon. Suomalaisten ja venäläisten välisissä tapaamisissa keskusteltiin myös konkreettisesta yhteistyöstä ja mahdollisista suomalaisten koulutuspalvelujen pilottiprojekteista Moskovassa.

Seminaaria edeltävänä päivänä suomalaisdelegaatio kävi tutustumassa moskovalaiskouluihin.

Tapahtumassa mukana olleet suomalaiset yritykset ja organisaatiot:

  • YIT Construction
  • Finnish Education Group
  • Lumo Education Oy
  • Isku Interior Oy
  • IS-VET
  • Shildt Upper Secondary School
  • Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

 

Back top top