Skip to Content
Tapahtumaraportit

SVKK:n logistiikkaklubi vieraili VR Groupin pääkonttorilla

SVKK:n jäsenten logistiikkaklubi kävi torstaiaamuna VR Groupin pääkonttorilla Helsingissä tutustumassa VR Transpointin logistiikkaratkaisuihin.

Tilaisuuden avasivat SVKK:n tuore viestintä- ja markkinointijohtaja Satu Niemelä ja VR:n maantielogistiikan myyntijohtaja Kirsi Lifländer. Lifländer kertoi VR:n rakenteesta – matkustajapalvelujen lisäksi VR Transpoint tarjoaa logistiikkapalveluja ja VR Track pitää huolta infrastruktuurista, tytäryhtiöitä kuten Avecraa ja Transpoint Internationalia unohtamatta.

Transpoint Internationalin Venäjän-toimintojen johtaja Risto Kelloniemi kertoi aluksi yhtiön maantiekuljetusten mahdollisuuksista. Transpoint Internationalilla on toimipaikat Suomessa Oulussa ja Helsingissä sekä Venäjän-liikenteen osalta Kouvolassa ja Viipurissa.

Kelloniemi esitteli Transpoint Internationalin kalustoa ja kuljetuskykyä ja muistutti myös Euraasian talousunionin uusista, ensi vuoden alusta voimaan tulevista yhteisistä tullilaeista. Ne muuttavat rajanylityskäytäntöjä tehden esimerkiksi passitukset sähköisiksi.

Transpoint Internationalin Venäjän-toimintojen johtaja Risto Kelloniemi kertoi, että sähköisen passituksen kokeilu on sujunut hyvin.

Transpoint International on osallistunut jo pari kuukautta sähköisen passituksen kokeiluun.

– Se on toiminut itse asiassa aika hyvin. Sehän ei tarkoita sitä, että kun auto tulee rajalle, niin se voisi loikata rajan yli. Jonon on tultava tullikentälle saakka, mutta kun sinne päästetään muutama kymmenen autoa kerrallaan, niin se nopeuttaa, Kelloniemi sanoi.

Kelloniemen jälkeen VR Transpointin idänliikenteen myyntipäällikkö Antti Pursiainen kertoi yhtiön rautatielogistiikan ja varastoinnin palveluista. Pursiainen painotti, että kuljetuspalvelut eivät enää rajoitu pelkästään kuljettamiseen paikasta A paikkaan B, vaan asiakkaille tarjotaan kokonaisuuksia myös kumppaneiden kautta.

– Jos ei ole suoraan omina palveluina, niin esimerkiksi satamissa pystytään tarjoamaan satamapalvelut partnereidemme kautta, Pursiainen kertoi.

Oheisella videolla Pursiainen kertoo, millainen toimintaympäristö Venäjä on logistiikan näkökulmasta.

 

VR Transpointin idän liikenteen myyntipäällikkö Antti Pursiainen kertoi, että kaikki palvelut ovat tarjolla vähintäänkin kumppaneiden kautta.

VR Transpointin terminaalilogistiikka.

Vierailun aluksi oli tarjolla aamukahvit rautatieaseman juhlavassa Presidentin salissa.

Back top top