Skip to Content
Tapahtumaraportit

Tuoreen Venäjän-kaupan barometrin tulokset julkaistiin SVKK:n jäsentilaisuudessa

Syksyn 2017 Venäjän-kaupan barometrin tulokset esiteltiin torstaiaamuna SVKK:n jäsentilaisuudessa Eteläranta 10:ssä. Tulokset kertovat Venäjän-kaupan olevan yhä pirteää, mutta huoli poliittisista riskeistä ja Venäjän protektionismista luo varjonsa kaupankäynnin ylle. Tammi-elokuussa vienti on kasvanut viidenneksen ja tuonti 50 prosenttia vuoden takaisesta.

Tilaisuuden avasi SVKK:n toimitusjohtaja Jaana Rekolainen, jonka mukaan barometrin vire on viime kevättä maltillisempi, mutta yhä positiivinen. Oheisella videolla Rekolainen kommentoi barometrin tuloksia. Tarkemmin barometrin tuloksiin voi tutustua täällä.

Barometrin tuloksia oli kommentoimassa Fortumin vice president Simon-Erik Ollus ja Lappset Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo.

Infrastruktuuriyhtiönä Fortum investoi niihin maihin, joissa se toimii ja on myös yksi suurimmista ulkomaisista investoijista Venäjällä. Fortum rakentaa parhaillaan 35 megawatin tuulipuistoa Uljanovskiin ja aloittaa pian yhdessä ROSNANOn kanssa perustamansa sijoitusrahaston kautta Venäjän ensimmäisen 50 megawatin tuulipuiston rakentamisen.

Olluksen mukaan barometrin tulokset heijastelevat Venäjän ja maailmantalouden elpymistä.

– On luonnollista, että Venäjä elpyy nopeammin maailmantalouden elpyessä, Ollus sanoi.

Fortumin vice president Simon-Erik Ollus

Lasten leikkivälineitä valmistavalle Lappset Group Oy:lle Venäjä on yksi suurimmista vientimaista. Talouspakotteet ovat vaikuttaneet yrityksen vientiin, mutta niistä huolimatta tilauksia tulee Venäjältä edelleen.

Ikäheimo tulkitsi tulosten kertovan siitä, että Venäjällä toimivien yritysten kannattaa siellä myös pysyä.

– Barometri heijastelee sitä tunnelmaa, että jos olet Venäjällä, siellä kannattaa olla. Näihin kaikkiin pieniin haasteisiin olet kyllä tottunut. Jos olet menossa, kannattaa tutkia, milloin sinne kannattaa mennä. Kaikkialla pärjää, kun ottaa selvää ja on valmis joustamaan, Ikäheimo ohjeisti.

Lappset Groupin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo

Barometrin julkaisutilaisuuteen saapui kuutisenkymmentä vierasta

Tapahtuman jälkeen tuloksia puitiin aulassa kahvin ja teen äärellä

Back top top