Skip to Content
Tapahtumaraportit

Ulkoministeri Timo Soini tervehti SVKK:n kevätkokousta

Suomalais-Venäläinen kauppakamariyhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin tiistaina 23. toukokuuta Business Meeting Park Oy:n tiloissa Helsingissä. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen kevätkokouksen sääntömääräiset asiat ja siihen otti osaa noin 70 kauppakamariyhdistyksen suomalaisten ja venäläisten jäsenyritysten edustajaa.

Kokouksen avauspuheen piti ulkoministeri Timo Soini. Ministeri kiinnitti puheessaan huomiota muun muassa viime kuukausina nähtyyn Suomen ja Venäjän välisen kaupan piristymiseen ja siihen, että kaupassa on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Soini kiitti suomalaisyrityksiä niiden viennin eteen tekemistä ponnisteluista ja muistutti SVKK:n tärkeästä roolista maiden välisen kaupan edistäjänä.

Ulkoministeri Timo Soini.

SVKK:n puheenjohtaja Esko Aho ja toimitusjohtaja Jaana Rekolainen esittelivät kauppakamariyhdistyksen viime vuoden toimintaa. Ahon ja Rekolaisen mukaan toiminta on ollut taloudellisesti ja laadullisesti vakaalla pohjalla suomalais-venäläisessä kaupassa viimeisten parin vuoden aikana nähdystä selvästä taantumasta huolimatta. Rekolaisen mukaan yhdistys menetti viime vuonna jonkun verran suomalaisia jäseniä, mutta toisaalta sai uusia jäseniä Venäjällä toimivista yrityksistä. Kauppakamarilla oli viime vuoden lopulla yhteensä 700 jäsenyritystä Suomessa ja Venäjällä.

Puheenjohtaja Esko Aho ja toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Kokouksessa hyväksyttiin yksimielisesti esitys uudeksi hallituksen jäseneksi loppukaudelle. Hallitukseen valittiin KPA Unicon Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kovanen, joka korvasi hallituksesta pois jääneen Arto Pohdon (Pellon Group). Pohto pyysi eroa hallituksen jäsenyydestä eläkkeelle siirtymisensä vuoksi.

KPA Unicon Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kovanen.

Puheenjohtaja Esko Aho esitti kokouksessa, että Suomalais-Venäläisen kauppakamarin pitkä-aikeisesta ja merkittävästä toiminnasta olisi syytä julkaista historia. Kokous päätti antaa hallitukselle valtuudet selvittää historiikki-teoksen mahdollisia rahoituslähteitä.

Kokoukselle puitteet tarjonneen Business Meeting Park Oy:n varatoimitusjohtaja Jani Kaarlejärvi kävi esittäytymässä kokousväellä ja kertomassa yrityksen toiminnasta ja sen palveluista. Yritys tarjoaa Helsingin keskustassa kauppakeskus Forumin yhteydessä toimivissa tiloissaan muun muassa kokous-, koulutus-, etätyö- ja toimistopalveluja.

Business Meeting Park Oy:n varatoimitusjohtaja Jani Kaarlejärvi.

Back top top