Skip to Content
Tapahtumaraportit

Venäjällä toimivat suomalaisyritykset tapasivat investointifoorumissa Moskovassa

Suomen Moskovan suurlähetystössä järjestettiin toukokuun 24. päivänä tapahtuma, joka kokosi yhteensä 60 Venäjällä toimivien tai siellä toimintaa harkitsevien suomalaisyritysten edustajaa. Foorumin tarkoituksena oli esitellä suomalaisten yritysten investointeja Venäjällä ja kuulla Venäjän alueiden tarjoamista investointimahdollisuuksia.

Suomalaisyritysten Venäjälle tekemissä investoinneissa nähtiin yksi suurimmista piikeistä vuonna 2015, jolloin Venäjällä aloitti toimintansa peräti kuusi suomalaisyrityksen omistamaa tuotantolaitosta. Näin monen investointihankkeen toteutuminen oli useita vuosia jatkuneen työn seurausta.

Pari vuotta sitten nähdyn piikin jälkeen investointien määrä kääntyi kasvuun ja sen jälkeen suomalaisyritykset ovat siirtyneet pääosin tarkkailemaan taloustilanteen kehittymistä ja työstämään suunnitelmiaan tulevaisuuden varalle. Moskovan suurlähetystön taloussuhteiden yksikön vastuuvirkamies Aliisa Tornbergin mukaan suomalaisyritykset ovat alkaneet jo havaita taantuman hellittäneen ja odottavat nyt kasvua Venäjältä.

Investointifoorumissa esittäytyi suomalaisyrityksiä, joilla on omaa tuotantoaan Venäjällä. Kokemuksistaan Venäjällä toimimisesta ja liiketoimintaympäristön erityispiirteistä kertoivat Paroc, Skaala ja Uponor.

Investointifoorumin venäläispartnerin, Smolenskin oblastin, edustajat kertoivat alueen investointimahdollisuuksia, joita tarjoavat esimerkiksi tänä vuonna erityisalueen statuksen saanut Dorogobuzhen kaupunki ja oblastin alueella toimivat Fenix ja Safonovo -teollisuuspuistot.

Tapahtuma oli Team Finland kumppaneiden Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ja Suomen Moskovan suurlähetystön järjestämä.

Back top top