Skip to Content
Tapahtumaraportit

Venäjän-kaupan aamupäivässä esiteltiin idänkaupan neuvontaa ja rahoitusta

Torstaina 21.9. SVKK Clubin Venäjän-kaupan aamussa tutustuttiin neuvonta- ja rahoitusmahdollisuuksiin. Palveluitaan olivat esittelemässä NestorPartners ry, Tekes ja Finnvera.

SVKK:n kehityspäällikkö Tarja Teittinen avasi tapahtuman kertomalla SVKK:n omista palveluista – neuvonnasta, koulutuksesta ja jäseneduista.

Teittinen esitteli kuulijoille myös marketopportunities.fi-sivuston, jolle SVKK tuottaa tietoa Venäjän myyntiliideistä ja bisnesmahdollisuuksista. Liidit ja mahdollisuudet löytyvät myös SVKK:n omilta verkkosivuilta.

– Täältä löytyy suoria myyntiliidejä suomalaisille yrityksille. Asiantuntijoihimme on otettu yhteyttä, yritystä on vähän tutkittu ja tarkisteltu, ja sitten se on julkaistu täällä, Teittinen sanoi ja suositteli käymään sivustolla.

NestorPartners neuvoo

NestorPartners ry on työelämän jo jättäneiden yritysjohtajien yhteisö, joka toimii asiantuntijana jäsentensä kokemuksesta ammentaen. Nestorit esitteli Martti Rautee, NestorPartners ry:n hallituksen jäsen ja NestorAdvisorsin puheenjohtaja.

Nestorit tarttuvat yhdessä asiakasyrityksen kanssa johonkin ongelma-alueeseen, joka ratkaistaan aikataulutetulla ohjelmalla. Nestoreiden aktiivisin asiantuntijaryhmä muodostaa NestorAdvisorsin.

– Pyrimme kehittämään liikentoimintaedellyksiä niin itsellemme kuin muille ja ennen kaikkea olemme päättäneet tukea pk-sektorin kansainvälistymis- ja kehittymispyrkimyksiä, Rautee kertoi Nestoreiden toiminnasta.

Rautee esitteli Nestorien palvelut kolmen ratkaistun esimerkkitapauksen avulla.

NestorPartnersin esitteli Martti Rautee.

Tekes tukee kansainvälistymistä

Innovaatiorahoituskeskus Tekesiltä oli aamupäivässä paikalla tuotepäällikkö Heli Flink. Flink kertoi uudesta pk-yrityksille ja midcap-yrityksille suunnatusta Team Finland Explorer -rahoituksesta.

Team Finland Explorer -rahoituksella tuetaan asiantuntijapalveluiden ostoa.

– Tämä on kasvua hakeville pk-yrityksille ja midcap-yrityksille tarkoitettu avustus, silloin kun lähdetään hakemaan uutta markkinaa tai miettimään vaikka kansainvälistysmisstrategiaa, eli ollaan aivan alkumetreillä siinä kansainvälistymisessä, Flink kertoi tuotteesta.

Kyse on tyypillisesti 10 000 – 20 000 euron hankkeista. Team Finland Explorer kattaa kuluista puolet ja rahoituksesta saa jopa 70 prosenttia ennakkoon.

Päätös rahoituksesta tulee Flinkin mukaan kahdessa viikossa. Se on tyypiltään de minimis -rahoitusta, eli sillä on kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana 200 000 euron raja konsernia kohden.

Oheisella videolla Heli Flink kertoo Team Finland Explorer -rahoituksesta.

https://www.facebook.com/svkkfrcc/videos/1878698785489873/

Finnvera rahoittaa vientiä

Finnveran rahoituspalveluista tilaisuudessa kertoi aluepäällikkö Outi Homanen. Homasen mukaan moni luulee, että Finnvera toimii vain kotimaan rahoituksessa, mutta todellisuudessa Finnveran vienninrahoituskanta on jo 20 miljardia euroa.

Finnveran toiminta on luonteeltaan vastikkeellista ja sitä sitovat kansainväliset säännöt riskien hinnoittelusta.

– Mitä hyötyä sitten on viennin rahoituksesta ja takuista viejälle, niin ne suojaavat ostoriskeiltä ja mahdollistavat maksun saamisen käteissuorituksena. Samaan aikaan viennin ostaja saa maksuaikaa ja pitkäaikaisen rahoituksen joissakin tapauksissa, Homanen kertoi tilaisuudessa.

Esittelyiden jälkeen yrityksillä oli mahdollisuus tavata ja keskustella esittelijöiden kanssa.

Finnveran rahoituspalveluista kertoi aluepäällikkö Outi Homanen

 

Back top top