Skip to Content
Klubit

Paljonko painaa kilo untuvaa? – SVKK Club vieraili Joutsenen tehtaalla

Kilo untuvaa ei paina mitään, mikäli uskoo omaan tuntoaistiinsa kokeillessaan Joutsenen tuotteisiin tulevaa untuvaa. Fysiikan lait eivät vaikuta pätevän myöskään tilavuuden suhteen – jos untuvaa kerää täyden nyrkillisen ja avaa käden, untuva paisuu kooltaan moninkertaiseksi pilvenhattaraksi. SVKK:n jäsenet vierailivat tiistaina 23. lokakuuta Joutsenen tehtaalla Riihimäellä.

Joutsen Finland Oy:llä on pitkä ja kansainvälinen historia. Vaatteita ja vuodevaatteita valmistava perheyritys on perustettu Helsingissä vuonna 1936, Riihimäellä yritys on toiminut 1950-luvulta alkaen. Nykyään Joutsenella on muun muassa myymälöitä Pietarissa ja tehdas Virossa.

Ensimmäiset untuvatakit Joutsen teki vuonna 1966 tilauksesta Tikkalan retkikunnalle, joka hiihti Grönlannin halki. Nyt takkeja menee etenkin Venäjälle.

– Vuodevaatteet ovat vientituote etenkin Japaniin, Etelä-Koreaan, Taiwaniin ja sitä kautta Kiinaan. Olemme vieneet Japaniin 35 vuotta. Takit ovat enemmän Venäjälle, Joutsenen hallituksen puheenjohtaja Eero Kotkasaari kertoi vieraille.

Ohessa video iltapäivästä Joutsenen vieraana.

Oma tyyny jokaiselle

Eero Kotkasaari ja hänen poikansa, nyt pari vuotta Joutsenen toimitusjohtajana toiminut Matias Kotkasaari sekä Joutsenen Venäjän-tytäryhtiön johtaja Erkki Juhonen esittelivät kamarilaisille yrityksen tuotantotiloja.

Tiloissa untuva muun muassa lajitellaan koon perusteella ja säkitetään. Tuotteet täytetään ja untuva tasoitellaan käsityönä. Untuva on niin kevyttä, että sen painoa tuskin huomaa.

Vieraat saivat täyttää oman nimellä ja päivämäärällä varustetun tyynyn juuri niin täyteen kuin halusivat. Oheisesta linkistä pääset katsomaan vierailun kuvasatoa SVKK:n Flickr-galleriassa.

Eero Kotkasaari esittelemässä tuotantotiloja. Täällä kulkee 10 tonnia untuvaa kuukaudessa.

 

 

Back top top