Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 3659
Alabuga, YIT ja lähes 30 suomalaisyritystä jo mukana Finnish Business -tapahtumassa Kazanissa

Alabuga, YIT ja lähes 30 suomalaisyritystä jo mukana Finnish Business -tapahtumassa Kazanissa

Kumppanuuspaketteja tapahtumaan on vielä saatavilla.

Teksti: Satu Niemelä

Suomalais-Venäläinen kauppakamari järjestää Finnish Business -tapahtuman ja vienninedistämismatkan Tatarstanin pääkaupungissa Kazanissa 17.-18. lokakuuta. Tapahtuma järjestetään Team Finland -yhteistyönä Suomen Moskovan-suurlähetystön kanssa. Yritysdelegaatiota johtaa suurlähettiläs Mikko Hautala. Kazanin Korston Club -hotellissa pidettävään yritysfoorumiin tuo tasavallan virallisen tervehdyksen Tatarstanin presidentti Rustam Minnihanov.

Tähän mennessä lähes 30 suomalaista yritystä on jo ilmoittautunut tapahtumaan. Korkeatasoisessa yritysfoorumissa suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus esittäytyä ja luoda suoria kontakteja valikoidulle kohderyhmälle. Osa yrityksistä on ollut matkassa mukana aiemminkin ja lähtee nyt vahvistamaan suhteitaan paikallisiin yrityksiin. Suomalais-Venäläinen kauppakamari räätälöi toimialakohtaiset tapaamiset ja yritysvierailut, joissa potentiaaliset asiakkaat tuodaan suomalaisyrityksille valmiiseen pöytään.

Kuuntelemme suomalaisyritysten toiveita ja tarjoamme heille mahdollisimman konkreettisia palveluja.

– Kuuntelemme suomalaisyritysten toiveita ja tarjoamme heille mahdollisimman konkreettisia palveluja. Palaute aiemmista Team Finland-matkoista ja Finnish Business -tapahtumista on rohkaissut meitä kehittämään hyväksi koettua tapahtumakonseptia. Olemme saaneet hyvää palautetta myös Tatarstanin puolelta ja odotukset siellä ovat korkealla suomalaisyritysten suhteen, sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Venäjän maajohtaja Jukka Huuhtanen.

Tatarstanissa on ostovoimaa

Tatarstan on ostovoimaltaan yksi Venäjän johtavista markkinoista. Se sijoittui tänä vuonna kolmanneksi Venäjän alueiden investointi-ilmapiirien vertailussa. Kazanissa on tilausta suomalaiselle osaamiselle – erityisesti seuraavat alat vetävät: kemian- ja petrokemianteollisuus, IT- ja telekommunikaatio, digitalisaatio, teollisuuden automaatio, rakennusmateriaalit, koulutus, terveydenhuolto, metsäteollisuus, energiansäästö, rakentaminen, arkkitehtuuri, jätehuolto ja starupit. Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki 18. syyskuuta asti.

– Kaikkien toimialojen yritykset ovat tervetulleita matkallemme. Erityisesti toivomme, että mukaan lähtisi vielä koulutussektorin toimijoita, teollisuuden palveluita tarjoavia yrityksiä sekä Cleantech-alaa ja terveysteknologiaa, sanoo Jukka Huuhtanen.

Pääyhteistyökumppaneina suomalainen YIT ja tatarstanilainen Alabuga

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneiksi on tähän mennessä ilmoittautunut rakennusyhtiö YIT ja Tatarstanin tuotantoteollisuuteen keskittynyt erityistalousalue Alabuga. Kumppanuuspaketteja, niin isoja kuin pieniäkin, on vielä saatavilla.

YIT luo kaupunkeihin parempaa elinympäristöä vastuullisesti ja kestävästi

YIT on toiminut Finnish Business -tapahtuman pääyhteistyökumppanina useana vuonna. Tällä hetkellä YIT rakentaa Kazanissa Green-asuntokohdetta. Green sijaitsee Sovetskin kaupunginosassa osana Molodozhny-nimistä uutta kaavoitettua aluetta. Greeniin kuuluu yhteensä kuusi taloa, pysäköintilaitos sekä toimitiloja, päiväkoti ja viihtyisä piha- ja ranta-alue. Ensimmäisen talon rakentaminen on jo loppusuoralla ja toisen rakentaminen on käynnistynyt. Green valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2022. YIT:llä on Kazanissa lisäksi kaksi tonttia hyvillä sijainneilla, joiden rakentaminen on suunniteltu alkavaksi lähiaikoina.

– Pääyhteistyökumppanina odotamme Finnish Business in Kazanin tarjoavan paljon tapaamismahdollisuuksia potentiaalisten kumppaneiden sekä Kazanin ja Tatarstanin hallinnon edustajien kanssa. Meitä kiinnostaa esimerkiksi tonttihankinta, projektin pääsuunnittelu- ja pääurakointipalvelut ja rakennusmateriaalien tuotanto, sanoo YIT:n Asuminen Venäjä -segmentin johtaja Teemu Helppolainen.

Pääyhteistyökumppanina odotamme Finnish Business in Kazanin tarjoavan paljon tapaamismahdollisuuksia potentiaalisten kumppaneiden sekä Kazanin ja Tatarstanin hallinnon edustajien kanssa.

Yhtiö toivoo, että Suomen liike-elämän edustajat jälleen kerran vakuuttuvat tatarstanilaisten yhteistyökumppanien kanssa tehtävän yhteistyön hedelmällisyydestä ja hyödyllisyydestä.

Alabugan erityistalousalue on Venäjän menestyneimpiä

Vuonna 2006 perustettu Alabuga on Venäjän ensimmäinen ja sen menestyneimpiä erityistalousalueita. Alueelle on rekisteröitynyt 56 yritystä. Näistä 24 yrityksellä – mukaan lukien ulkomaiset suuryritykset Ford, 3M, Armstrong ja Rockwool – on alueella omaa tuotantoa. Alabugan vuokralaisten tulos on 60% kaikkien Venäjän erityistalousalueiden vuokralaisten tuloksesta ja 42% kaikista sijoituksista.

Alabuga houkuttelee maailmanluokan infrastruktuurilla suuria sijoittajia. Alueen vuokralaisilla on pääsy kaikkiin tärkeimpiin logistiikkakanaviin. Alueella on oma lämpövoimalaitos, viemäröinti, sähkö, tulli, hotelli, moderni asuinalue työntekijöille ja kansainvälinen koulu lapsille.

Financial Timesiin kuuluva fDi Intelligence -lehti on valinnut Alabugan erityistalousalueen kolmesti Euroopan parhaaksi erityisosaamisalueeksi nimenomaan suurille projekteille sen kehittyneen infrastruktuurin ansiosta. Noin 76 prosenttia vuokralaisten kolmen miljardin dollarin investoinneista kuuluu ulkomaisille yrityksille.

Financial Timesiin kuuluva fDi Intelligence -lehti on valinnut Alabugan erityistalousalueen kolmesti Euroopan parhaaksi erityisosaamisalueeksi

Yksi Alabugan vuokralaisista on Huhtamaki Foodservice Alabuga. Yritys rakensi kertakäyttöastioiden tuotantolaitoksen pikaruokapaikkojen tarpeisiin. Investointien laajuus yrityksen perustamiseen oli 217 miljoonaa ruplaa. Huhtamäki on McDonaldsin strateginen kumppani ja Alabugan tehdas yhdessä Belaya Dachan ja Havi Logisticsin kanssa McDonaldsin toimittajien keskittymä.

Huhtamaki valitsi Alabugan sen hyvän maantieteellisen sijainnin ja kehittyneen logistiikan ansiosta. Tuotantolaitoksen rakentamisen myötä Huhtamäki pystyi ratkaisemaan strategisen tehtävänsä laajentaa läsnäoloaan Venäjän Eurooppaan kuuluvassa itäosassa.

Yhdistä lätkä ja bisnes

Finnish Businessin etkoja vietetään 16. lokakuuta Tatneft Arenalla, jossa KHL:n runkosarjan ottelussa Jokerit kohtaa AK Barsin. Halutessaan yritysfoorumiin ja vienninedistämismatkalle osallistuvat voivat siis matkustaa Kazaniin jo 16. lokakuuta ja kannustaa suosikkijoukkueensa voittoon.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on järjestänyt Finnish Business -tapahtumaa vuodesta 2011 pääasiassa Moskovassa ja Pietarissa, kerran myös Jekaterinburgissa. Viime vuonna Finnish Business in St. Petersburgiin osallistui yli 400 suomalaista ja venäläistä yritysedustajaa.

Lisätietoja Finnish Business in Kazanin kampanjasivuilla.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Satu Niemelä
Viestintä- ja markkinointijohtaja
+358 40 359 1582
[email protected]

Back top top