Skip to Content
Ympäristö ja terveys Patrik Saarto
Avoin 2795

EuroChem ja John Nurmisen säätiö jatkavat ympäristöyhteistyötä Suomenlahdella

Osapuolet ovat torjuneet Kingiseppissä sijaitsevan Fosforitin tehtaan fosforipäästöjä vuodesta 2012.

  • EuroChem ja John Nurmisen säätiö jatkavat Kingiseppin fosforitehtaan päästöjen vähentämistä.
  • Tehtaan fosforipäästöt ovat vähentyneet merkittävästi patojen ja erilaisten puhdistusjärjestelmien avulla.
  • Jatkosopimus koskee uutta suljetun vesikierron järjestelmää.

Lannoitetuottaja EuroChem on solminut jatkosopimuksen John Nurmisen säätiön kanssa Laukaanjoen tilan parantamiseksi, John Nurmisen säätiö tiedottaa.

Tiedotteen mukaan sopimus koskee EuroChemin uudelle, Kingiseppissä sijaitsevalle Fosforitin tehtaan alueella sijaitsevalle ammoniakkilannoitetehtaalle rakennettavaa suljetun vesikierron järjestelmää.

– Olemme saavuttaneet hyviä tuloksia John Nurmisen Säätiön kanssa ja odotamme yhteistyön jatkumista. Suljetun vedenkierron järjestelmä on viimeisintä teknologiaa ja avainasemassa prosesseissa, joilla pyrimme minimoimaan toimintamme vaikutuksen Itämereen, EuroChemin toimitusjohtaja Igor Netšajev sanoo tiedotteen mukaan.

EuroChem ja John Nurmisen säätiö ovat vähentäneet yhteistyössä Fosforitin tehtaalta Laukaanjoen kautta Itämereen tulevia fosforipäästöjä vuodesta 2012. Päästöjä on torjuttu padoilla ja erilaisilla puhdistusjärjestelmillä.

– Fosforitin tehtaalla toteutettujen toimien vaikutus Suomenlahden veden laatuun varsinkin vesialueen itäosissa on ollut todella suuri. Positiivisella ympäristövaikutuksella mitattuna voidaan sanoa, että kyseessä on suurin Itämerellä koskaan toteutettu ympäristöhanke, sanoo John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri -hankkeista vastaava johtaja Marjukka Porvari tiedotteen mukaan.

Back top top