Skip to Content
Yhteiskunta ja politiikka Taneli Dobrowolski
Avoin 1423

Internetin mobiilikäyttö kasvoi 40 prosenttia

Kaikista viime vuonna myydyistä matkapuhelimista älypuhelinten osuus oli 70 prosenttia.

Internetin käyttäjämäärässä Venäjällä ei viime vuonna tapahtunut enää merkittävää kasvua toissavuoteen verrattuna. Sen sijaan internetpalveluja mobiililaitteilla käyttävien määrä jatkoi kasvamistaan, tutkimuslaitos GfK Russian tutkimuksesta selviää.

16-vuotta täyttäneistä venäläisistä internet-käyttäjiä oli 70,4 prosenttia, eli 84 miljoonaa kansalaista. Internetkäyttäjien määrän kasvu hidastui toissavuodesta, mikä osittain selittyy sillä, että ruplan kurssin alkaessa heikentyä vuonna 2014, kuluttajat käyttivät säästöjään muun muassa tietotekniikan ostoihin, mikä osaltaan lisäsi myös internetin käyttöä.

Sen sijaan internetin mobiilikäyttö älypuhelimilla tai tabletti-koneilla kasvoi viime vuonna 37 prosenttia. Kaikista internetkäyttäjistä mobiilisti internetiä käytti viime vuonna jo 42 prosenttia. Internetin mobiilikäytön suosiota kasvattavat muun muassa älypuhelinten suosion kasvu ja matkapuhelinten internetliittymien hintojen lasku.

Kaikista viime vuonna myydyistä matkapuhelimista älypuhelinten osuus oli 70 prosenttia. Enemmän kuin joka toisessa myydyssä laitteessa näytön koko oli suurempi kuin viisi tuumaa, mikä kielii siitä, että laitteita hankitaan erityisesti verkkoselailun tarpeisiin.

Back top top