Skip to Content
Rakentaminen ja infra Taneli Dobrowolski
Avoin 8881
KONE sai tilauksen Venäjältä: hissejä pilvenpiirtäjiin

Kuva: Nevatowers.ru

KONE sai tilauksen Venäjältä: hissejä pilvenpiirtäjiin

Moskovan keskustaan rakennettavan Neva Towers -kohteen rakennukset nousevat 289 metrin ja 337 metrin korkeuteen.

KONE on saanut tilauksen Moskovan keskustaan, Presnenskajan rantakadulle nousevaan Neva Towers -hankkeeseen. Tilaus kirjattiin vuoden 2017 ensimmäiselle neljännekselle.

Neva Towers -kohteen rakennuksiin tulee sekä asuin- että liiketiloja, ja asukkaiden ja muiden päivittäisten käyttäjien määrä nousee lähes neljään tuhanteen.

Tornit nousevat 289 metrin ja 337 metrin korkeuteen, ja niistä avautuu näkymät Moskovan keskustan yli. Tornien juurelle rakennettava matalampi rakennus on varattu toimistokäyttöön. Rakennukset suunnitellaan ja rakennetaan LEED-standardien mukaisesti, KONE kertoo tiedotteessaan.

Modernia kaupunkiasumista

Modernia kaupunkiasumista edustavaan Neva Towers kohteeseen tulee asukkaiden käyttöön squash-kenttiä, musiikkistudio, kattopuutarhan uima-allas panoraamanäkymin, kuntokeskus, kauneushoitola, elokuvateatteri sekä virtuaalinen golfrata.

Asukkaiden ja vieraiden liikkuminen taataan KONE-kohdeohjausjärjestelmällä, joka hyödyntää keinoälyä, eli käytännössä oppii ja ennustaa rakennuksen liikennevirtoja ja parantaa siten hissien kapasiteettia ja lyhentää käyttäjien matkustusaikoja. Toimitukseen sisältyy myös 33 nopeaa KONE MiniSpace® -hissiä sekä toimistorakennukseen asennettavat 18 KONE MonoSpace® -hissiä.

— 12 miljoonan asukkaan Moskova on maailman pohjoisin megakaupunki ja Venäjän varakkain metropolialue. On kunnia saada olla mukana tässä arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisessa korkean rakentamisen hankkeessa, toteaa johtaja Klaus Cawén KONEelta.

Neva Towersin rakennuttaja on Renaissance Development ja pääurakoitsija Renaissance Construction. Rakennuksen on suunnitellut Venäjän johtaviin arkkitehtitoimistoihin kuuluva SPEECH. Projektin on suunniteltu valmistuvan vuonna 2020.

Kuva: Nevatowers.ru

Kuva: Nevatowers.ru

KONE

KONE valmistaa hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä tarjoaa ratkaisuja laitteiden huoltoon ja modernisointiin rakennusten koko elinkaaren ajan. Vuonna 2016 KONEen liikevaihto oli 8,8 miljardia euroa, ja vuoden lopulla henkilöstömäärä oli yli 52 000. Yhtiön B-sarjan osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Back top top