Skip to Content
Rakentaminen ja infra Patrik Saarto
Avoin 916
Lujabetoni myy Venäjän liiketoimintansa

Kuva: Lujabetoni.

Lujabetoni myy Venäjän liiketoimintansa

Yhtiö keskittyy Suomen ja Ruotsin liiketoiminnan kehittämiseen.

Lujabetoni myy Venäjän liiketoimintansa paikalliselle GK Monolit -betonitoimijalle, yritys kertoo sivuillaan.

Samalla ajetaan alas yhdessä Rudus Oy:n kanssa perustetun yhteisyrityksen toiminta. Lujabetonin mukaan yhteisyritys saavutti parhaimmillaan 6-7 prosentin markkinaosuuden Pietarin alueen valmisbetonimarkkinasta. Yhteisyrityksellä oli seitsemän tehtaan verkosto ja noin 25 miljoonan euron liikevaihto.

Lujabetonin toimitusjohtajan Mikko Isotalon mukaan Lujabetoni oli jo aiemmin tehnyt päätöksen Venäjän-liiketoiminnan myymisestä sopivan hetken koittaessa. Lujabetoni keskittyy nyt Suomen ja kasvavan Ruotsin liiketoiminnan kehittämiseen.

– Nyt koitti oikea hetki ja vetäydymme Venäjän markkinasta sekä kotiutamme pääomamme kohdistaen ne paremmin tuottaviin investointeihin. Myös kumppanillamme Ruduksella oli samansuuntaisia ajatuksia ja yhteisymmärrys valmisbetonitoiminnan lopettamisesta löytyi melko helposti, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo kertoo tiedotteessa.

Lujabetoni aloitti toimintansa Pietarin kilpaillulla valmisbetonimarkkinalla vuonna 2008. Saavutuksiin kuului esimerkiksi Quinnessin ennätystenkirjaankin päässyt 462 metriä korkean Lakhta Centerin betonitoimitus, jolla tehtiin maailman suurin kertavalu.

Vuosien kuluessa ja geopoliittisten jännitteiden kiristyessä näkymät ovat kuitenkin heikentyneet ja uhkat kasvaneet siinä määrin, että Lujabetoni päätyi tekemään ratkaisun liiketoiminnan myymisestä.

Lue myös:

Caverion myy Venäjän tytäryhtiönsä

Scan-Castille merkittävä tilaus Jekaterinburgiin

Back top top