Skip to Content
Yhteiskunta ja politiikka Taneli Dobrowolski
Avoin 4313

Krasnyi Borin tulevaisuudesta keskusteltiin Pietarissa

Pietarin kaupungilla ei ole varaa kaatopaikan kunnostamiseen ja sen vuoksi Krasnyi Bor halutaan siirtää federaation vastuulle.

Pietarin ja Leningradin alueiden lakiasäätävät kokoukset keskustelivat ympäristökomitean tapaamisessa Krasnyi Borin vaarallisten jätteiden kaatopaikan tulevaisuudesta. Tapaamisessa todettiin muun muassa se, että kaatopaikalla olevien jätteiden koostumuksesta tai määrästä ei ole olemassa virallista tietoa.

Pietarin kaupungilla ei ole varaa kaatopaikan kunnostamiseen ja sen vuoksi Krasnyi Bor halutaan siirtää federaation vastuulle. Asiasta uutisoitiin 13. tammikuuta perjantaina Leningradin alueen lakiasäätävän kokouksen nettisivuilla sekä Sankt Petersburgskie Vedomostissa.

Vain muutama päivä tämän jälkeen, 16. tammikuuta, eteläistä Pietaria ja lähialueita peitti kaasupilvi. Kaatopaikasta vastaava Pietarin luonnonvarakomitea julkaisi seuraavana päivänä tiedotteen, jonka mukaan kaasu ei ollut peräisin Krasnyi Borista, vaan lähialueen kaasunjakelupisteestä. Kaasuyhtiöstä kuitenkin kerrottiin, että mahdollisista kaasuvuodoista ilmoitetaan etukäteen, eikä tuona aikana ole havaittu vuotoja toimipisteessä.

Tämän lisäksi alueelle on nähty johtavan autonrenkaiden jäljet sekä merkkejä tuntemattoman luokituksen jätteiden hävittämisestä. Nämä jätteet saattavat olla syy hajuun ja paikalle tulikin asiantuntijoita ottamaan näytteitä. Näytteiden tulokset saadaan muutaman viikon kuluttua

Back top top