Skip to Content
Elintarvikkeet ja tekstiilit Taneli Dobrowolski
Avoin 4309

Maatalousministeriö haluaa keventää tuonninkorvausohjelman tavoitteita

Venäjän maatalousministeriö ehdottaa poistettavaksi useita maataloustuotteita nk. nopeutetun tuonninkorvausohjelman piiristä. Maatalousministeriö ehdottaa esityksessään, että tuonninkorvausohjelman tavoitteista poistettaisiin muun muassa lihan, maidon, vihannesten, siemenperunan ja marjojen tuonnin korvaaminen.

Kyseisten tuotteiden maahantuonnin korvaamisen sijaan ministeriö haluaa korostaa tavoitteissaan erityisesti tuotteiden vaarattomuutta, niiden kilpailukykyä kotimaan- ja ulkomaanmarkkinoilla, maatalousvaltaisten alueiden kehittämistä ja maatalouden piirissä työskentelevien ihmisten työllistymismahdollisuuksia ja elämänlaatua.

Vuosille 2013 – 2020 hyväksytyn maataloustuotteiden tuonninkorvausohjelman tavoitteiksi oli asetettu muun muassa maataloustuotannon eri asteinen omavaraisuus. Maatalousministeriö esittää tämän tavoitteen poistamista ja sen korvaamista maataloustuotteiden vientimahdollisuuksien parantamisella, talousuutisiin keskittyvä verkkosivusto 1Prime.ru uutisoi maanantaina.

Back top top