Skip to Content
Yhteiskunta ja politiikka Taneli Dobrowolski
Avoin 4902
Medvedev: Turha luottaa pakotteiden nopeaan poistumiseen

Dmitri Medvedev. Kuva: gov.ru

Medvedev: Turha luottaa pakotteiden nopeaan poistumiseen

"On aika luopua illuusioista, joiden mukaan Venäjä-vastaisista pakotteista tultaisiin luopumaan."

Pääministeri Dmitri Medvedevin mukaan Venäjän tulee tottua nykyiseen geopoliittiseen tilanteeseen, riippumatta siitä, mikä poliittiset voimat ovat kulloinkin johdossa eri valtioissa. Medvedev puhui asiasta Yhtenäinen Venäjä -puolueen puoluekokouksessa viikonloppuna.

— On aika luopua illuusioista, joiden mukaan Venäjä-vastaisista pakotteista tultaisiin luopumaan. On selvää, että ne tulevat jatkumaan vielä pitkään. Ei kannata laittaa toivoaan muiden valtioiden vaaleihin tai niissä valtaan nouseviin päättäjiin, Medvedev sanoi.

Dmitri Medvedev kehottikin venäläisiä maanviljelijöitä ottamaan tilanteesta ”kaikki hyöty irti”.

— Venäläisten maataloustuottajien kannattaa käyttää tämä tilanne hyödykseen. Lupaamme heille kaiken tukemme niin nykyisessä kuin missä tahansa muussakin tilanteessa, Medvedev sanoi.

Pääministeri lupasi, että maataloustuki säilyy tänä vuonna samalla tasolla kuin viime vuonnakin.

Toissa viikolla Medvedevin hallituksen varapääministeri Igor Shuvalov kohautti mediaa esittämällä arvion, että lännen Venäjää vastaan asettamista pakotteista saatetaan luopua kuluvan vuoden lopussa. Varapääministerin mukaan pakotteiden purkaminen edellyttäisi kuitenkin vielä ”Venäjän ja länsimaiden välisten suhteiden lämpenemistä”.

Back top top