Skip to Content
Energia ja kaivannaiset Patrik Saarto
Avoin 4749
Nord Stream 2 sai rakennus- ja käyttöluvan Saksan aluevesille

Nord Stream 1 nousee maalle Lubminissa, jonne myös toinen putki sai nyt rakennusluvan. Kuva: Nord Stream AG.

Nord Stream 2 sai rakennus- ja käyttöluvan Saksan aluevesille

Nord Stream 2 odottaa saavansa tarvittavat luvat kaikista putkilinjan reitin varren maista tämän vuoden aikana.

Stralsundin kaivosviranomainen on myöntänyt Nord Stream 2 -putkilinjalle rakennus- ja käyttöluvan Saksan aluevesille ja rantautumispaikalle Lubminissa lähellä Greifswaldia, käy ilmi Nord Stream 2:n tiedotteesta.

Lupa 55 kilometrin putkilinjan osuudelle on myönnetty Saksan energiateollisuuslain (EnWG) mukaisesti.

– Nord Stream 2 on ottanut huomioon alueen herkän ympäristön hankkeen suunnitteluviaheessa. Ympäristön lisäksi on huomioitu myös eri osapuolten, kuten laivaliikenteen ja matkailuteollisuuden huolenaiheet, sanoo Nord Stream 2 AG:n Saksan lupapäällikkö Jens Lange tiedotteessa.

Marraskuun alussa 2017 putkilinja sai luvan kaivuutoiminnoille Saksan mannerjalustalla. Se on edellytys Saksan liittovaltion merenkulkuviranomaisen antamalle luvalle Saksan talousvyöhykkeellä. Viranomaisten odotetaan antavan luvan vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

Tiedotteen mukaan kansalliset lupamenettelyt neljässä putkilinjan reitin varrella olevassa maassa – Venäjällä, Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa – etenevät suunnitelmien mukaisesti. Nord Stream 2 odottaa saavansa kaikki tarvittavat luvat vuoden 2018 aikana.

Tiedote löytyy englanniksi Nord Stream 2:n verkkosivuilta täältä.

Back top top