Skip to Content
Rakentaminen ja infra Taneli Dobrowolski
Avoin 1860

Pietarissa halutaan aloittaa julkisivujen lämpöeristäminen

Lakimuutos koskisi vuositasolla noin kolmeasataa julkisivuremonttia.

Pietarin kuvernööri Georgi Poltavtshenko on tuonut kaupunginvaltuuston käsittelyyn lakimuutosesityksen, jonka myötä rakennusten julkisivuja aletaan lämpöeristää vanhojen rakennusten julkisivuremonttien yhteydessä. Lakimuutos koskisi vuositasolla noin kolmeasataa julkisivuremonttia.

Tähän saakka julkisivujen lämmöneristäminen ei toimenpiteenä ole ollut mukana taloyhtiöiden ja Pietarin kaupungin peruskorjausrahaston rahoittamissa rakennusten peruskorjaushankkeissa: Esimerkiksi julkisivujen remontointi on sisältänyt muun muassa paikkaustyöt, kosteudeneristyksen, pinnoituksen ja maalauksen, muttei lämmöneristystä.

Energiatehokkuustavoitteiden saavuttamiseksi Pietarin kaupunki tutki useiden asuinrakennusten energiatehokkuutta ja on selvityksessään todennut ulkoseinien puutteellisen lämmönerityksen aiheuttavan merkittävää lämmönhukkaa, paikallislehti Delovoy Peterburg kirjoittaa. Valtuuston käsittelyyn tuodun suunnitelman mukaan lämmöneristys otetaan mukaan Pietarin alueellisen peruskorjausohjelmaan.

Sanomalehden arvion mukaan julkisivuremontin yhteydessä toteutettavan ulkoseinän lämmönerityksen kulut ovat noin 2000 – 4000 ruplaa, eli 30 – 60 euroa neliömetriltä.

Vuodelle 2017 Pietarin asuinrakennusten peruskorjausrahastossa on varattu 10,3 miljardia ruplaa, eli 160 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan yhteensä 1 566 rakennuksen peruskorjaushankkeet. Suunnitelmissa on toteuttaa 264 julkisivuremonttia, 617 hissin uusimista, 340 kattoremonttia ja yli 300 putki- ja viemäriremonttia. Rahaston puitteissa tehtävien korjaushankkeiden urakoitsijat valitaan avointen tarjouskilpailujen perusteella.

Back top top