Skip to Content
Metsä ja puunjalostus Patrik Saarto
Avoin 2015
Rautella ennätyksellinen neljännes - kysynnän painopiste siirtymässä Pohjois-Amerikkaan ja Venäjälle

Rautella ennätyksellinen neljännes - kysynnän painopiste siirtymässä Pohjois-Amerikkaan ja Venäjälle

Kolmannes Rauten liikevaihdosta tulee Venäjältä.

Puutuotealan teknologia- ja palveluyritys Raute Oyj teki kolmannella neljänneksellä ennätyksellisen tuloksen – liikevaihto oli 47,9 miljoonaa euroa ja liiketulos 5,6 miljoonaa euroa, Raute kertoo osavuosikatsauksessaan.

Tammi-syyskuussa liikevaihto oli 126,8 miljoonaa euroa ja liiketulos ennen veroja 11,5 miljoonaa euroa. Liiketulos kasvoi 42 prosenttia ja liikevaihto 17 prosenttia vertailukaudesta. Liikevaihdosta 43 prosenttia tuli Euroopasta ja 30 prosenttia Venäjältä, Pohjois-Amerikan osuus oli 19 prosenttia.

Uusien tilausten määrä oli kolmannella neljänneksellä 42 miljoonaa euroa. Puolet uusista tilauksista tuli Euroopasta, 16 prosenttia Aasian-Tyynenmeren alueelta, 16 prosenttia Venäjältä, 13 prosenttia Pohjois-Amerikasta ja viisi prosenttia Etelä-Amerikasta.

– Kysyntä niin teknologiallemme kuin palveluillemmekin jatkuu hyvänä. Kysynnän painopiste on edelleen kehittyneillä markkinoilla, mutta on hienoisesti siirtymässä Euroopasta Pohjois-Amerikkaan ja Venäjälle, Raute kertoo osavuosikatsauksessaan.

Raute muutti ohjeistustaan syyskuussa. Raute arvioi liikevaihdon ja liiketuloksen kasvavan tänä vuonna viime vuoteen verrattuna.

Aiemmin aiheesta:

Raute: kysyntä vahvaa teollistuneilla markkina-alueilla, Venäjän osuus liikevaihdosta 30 %

Back top top