Skip to Content
Rakentaminen ja infra Patrik Saarto
Avoin 5001
SSAB myy Ruukki Constructionin Venäjän liiketoiminnot

SSAB myy Ruukki Constructionin Venäjän liiketoiminnot

Venäjän liiketoiminta on itsenäinen, joten kauppa ei vaikuta Ruukki Constructionin toimintaan muissa maissa.

Teräsyhtiö SSAB on sopinut myyvänsä Ruukki Constructionin Venäjän liiketoiminnot, eli OOO Ruukki Rus -yhtiön, venäläiselle OOO Salavatneftemashille, Ruukki Construction tiedottaa.

Kauppa vaatii vielä Venäjän kilpailuviranomaisen hyväksynnän, mutta toteutuu arvioiden mukaan kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

– Olemme tutkineet jo jonkin aikaa mahdollisuuksia luopua Ruukki Constructionin paikallisista liiketoiminnoista Venäjällä. Liiketoimintamme Venäjällä on supistunut ja näkymät ovat melko epävarmat. Sopivan ostajan löytyminen mahdollisti kaupan teon. Venäjän liiketoiminta on täysin itsenäinen ja kaupalla ei näin ollen ole vaikutuksia toimintaamme muissa maissa, Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen kertoo tiedotteessa.

Venäjän liiketoimintoihin kuuluvat pääasiassa rakennusten runko- ja kuorirakenteet, merkittävimpinä asiakastoimialoina logistiikka-, maatalous-, teollisuus- ja liikerakentaminen. Kaupassa siirtyvät tuotantolaitokset sijaitsevat Obninskissa ja Balabanovossa Kalugan alueella.

Ruukki-brändin käyttöoikeus ja asuinrakentamisen kattotuotteet eivät siirry kaupassa.

 

 

Back top top