Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 1911
Suomalais-Venäläinen kauppakamari ja Pietarin pääkonsulaatti vievät suomalaisyritykset Tšerepovetsiin

Suomalais-Venäläinen kauppakamari ja Pietarin pääkonsulaatti vievät suomalaisyritykset Tšerepovetsiin

Mukana on yrityksiä metsäteollisuudesta jätteenkäsittelyyn.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kokoama yritysdelegaatio vierailee metalliteollisuuskonserni Severstalin tuotantolaitoksella. Pietarin pääkonsulin Anne Lammilan johtamalle Team Finland -vienninedistämismatkalle osallistuu 12 suomalaista yritystä tai etujärjestöä eri toimialoilta metsäteollisuudesta jätteenkäsittelyyn ja logistiikkaan. Delegaatio tapaa myös Tšerepovetsin kaupungin ja paikallisten yritysten edustajia.

Team Finland -matkan aikana Lammila vihkii käyttöön uuden viisumikeskuksen Tšerepovetsissa, joka on Vologdan alueen suurin, yli 300 000 asukkaan, kaupunki.

– Uusi keskus parantaa viisumipalveluiden saatavuutta Tšerepovetsissa ja laajemminkin Vologdan alueella. Olemme iloksemme havainneet, että matkustajamäärät alueelta Suomeen ovat kasvussa, Lammila sanoo.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari ja Pietarin pääkonsulaatti osallistuivat viime vuoden lopulla Tšerepovetsin kansainväliseen businessfoorumiin. Vierailun tavoitteena oli tutustua alueen markkinapotentiaaliin.

– Kokemukset olivat hyviä ja päätimme järjestää Team Finland -matkan vielä tämän kevään aikana. Saimme myös yrityksiltä viestiä, että alue ja paikalliset yritykset ovat heidän kannaltaan kiinnostavia, sanoo kehityspäällikkö Tarja Teittinen Suomalais-Venäläisestä kauppakamarista.

Teittisen mukaan Tšerepovetsillä on jo paljon yhteyksiä Suomeen ja suomalaisiin kaupunkeihin. Näitä yhteyksiä on tarkoitus hyödyntää ja vahvistaa. Kaupunki haluaa muuttaa imagoaan terästeollisuuskaupungista vihreämpään suuntaan ja investoi infraan ja kansalaisten viihtyvyyteen. Potentiaalia on terästeollisuudessa, metsäteollisuudessa ja jätehuollossa. Lisäksi alueelle on suunniteltu uuden sellutehtaan rakentamista.

– Matkan päävierailukohde on Severstalin terästehdas, jonne saimme järjestymään tapaamiset tehtaan hankintapäätöksiä tekevien kanssa. Severstal on kaupungin ja alueen suurin yritys, jolla on valtava merkitys alueen kehitykselle, kertoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin yritysneuvoja (Senior Advisor) Elena Marina.

Severstalin lisäksi yritysdelegaatio vierailee Fosagron (virallinen nimi Apatity) lannoitetehtaalla. Toinen vierailupäivä on omistettu B2B-tapaamisille, joihon on kutsuttu yrityksiä suomalaisten yritysten toiveiden mukaisesti. Odotukset ovat korkealla ja tavoitteena on, että suomalaisyritykset saavat avattua suoria kontakteja yrityksiin ja lisätietoa kaupungin ja alueen potentiaalista.

Matkalla vietetään torstai ja perjantai 23.-24.5.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari – ainutlaatuinen mahdollisuuksien verkosto

Suomalais-Venäläinen kauppakamari, SVKK, on johtava Venäjän-kaupan asiantuntijaorganisaatio, joka yhdistää suomalaisen osaamisen ja mahdollisuuksien Venäjän. Meillä työskentelee yli 20 Venäjän-kaupan asiantuntijaa, jotka palvelevat 700 suomalaista ja venäläistä jäsenyritystä sekä kaikkia Venäjän-kaupasta kiinnostuneita.

Rakennamme liiketoiminnan mahdollisuuksia Suomen ja Venäjän välille tarjoamalla yrityksille parhaan tavan hyödyntää Venäjän-kaupan mahdollisuudet. Meidän tärkein tehtävämme on auttaa asiakastamme menestymään. Meiltä saat aina ajantasaista ja luotettavaa tietoa Venäjän kaupasta ja liiketoimintaympäristöstä.

Suomen Pietarin pääkonsulaatti

Suomen Pietarin pääkonsulaatti on Pietarin suurin ulkomainen edustusto. Se myöntää eniten Schengen-viisumeita maailmassa. Konsulaatin keskeisiä tehtäviä on myös tukea suomalaisia ja suomalaisten yritysten toimintaa Luoteis-Venäjällä sekä edistää Suomen ja Venäjän välistä yhteistyötä kulttuurin ja taiteen saralla. Suomen Pietarin pääkonsulaatilla on toimipisteet myös Petroskoissa ja Murmanskissa.

Back top top