Skip to Content
Ympäristö ja terveys Patrik Saarto
Avoin 5505
Suomalaiselle Lojerille miljoonakauppa - tuhat sairaalasänkyä Kremlin klinikalle

Kremlin klinikka. Kuva: Lojer Oy.

Suomalaiselle Lojerille miljoonakauppa - tuhat sairaalasänkyä Kremlin klinikalle

Lojer Oy tähtää Venäjän suurimmaksi ulkomaiseksi sairaalakalusteiden toimittajaksi.

Sastamalainen sairaala- ja hoitokalusteita valmistava Lojer Oy toimittaa lähes tuhat sairaalasänkyä ja muuta sairaalatarviketta Venäjän federaation presidentin hallinnolliseen keskussairaalaan, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

Kauppa niin kutsutun Kremlin klinikan kanssa on yhtiön historian suurin yksittäinen kauppa Venäjälle.

– Venäläiset arvostavat suomalaisten sairaalakalusteiden laatua, toimintoja ja kestävyyttä. Olemme toimittaneet Kremlin klinikalle sänkyjä ja tarvikkeita jo aikaisemmin. Käyttäjien tyytyväisyys johti tähän mittavaan jatkotilaukseen, Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine kertoo tiedotteessa.

Laineen mukaan kaupan arvo on yli miljoona euroa. Tuotteet valmistetaan Lojerin tehtaalla Sastamalassa ja Kempeleessä.

Lojerin sairaalasänkyjä Kremlin klinikalla. Kuva: Lojer Oy.

Tavoitteena olla suurin ulkomainen

Lojerin tavoitteena on tulla suurimmaksi ulkomaiseksi sairaalakalusteiden toimittajaksi Venäjällä. Yritys toimittaa kalusteita Venäjälle viikottain ja Venäjä onkin Lojerin suurin vientimaa.

Vuonna 2016 Lojer kertoo olleensa kolmen suurimman tuojan joukossa. Yritys perusti Venäjälle myös osakeyhtiön ja showroomin vuonna 2015.

– Olemme uineet vastavirtaan Venäjällä. Kun muut ovat epävarman tilanteen takia vetäytyneet maasta, me olemme vahvistaneet asemaamme. Uskomme, että maasta löytyy valtavasti kysyntää korkealaatuisille sairaalakalusteille, Laine sanoo tiedotteen mukaan.

Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine. Kuva: Lojer Oy.

Kremlin klinikalla hoidettiin eliittiä

Vuonna 1957 perustetun Kremlin klinikan nimi juontaa juurensa sairaalan alkuaikoihin, jolloin siellä hoidettiin neuvostohallinnon henkilöstöä ja eliittiä.

Nykyään sairaalassa on 1200 potilaspaikka ja siellä hoidetaan noin 50 000 potilasta vuosittain. Sairaalan uudistustyöt valmistuvat ensi vuonna.

Lojer vie maailmalle

Vuonna 1919 perustettu Lojer valmistaa sairaala- ja hoitokalusteita, tuottaa elinkaaripalveluita sekä jälleenmyy fysioterapialaitteita ja -tarvikkeita. Yritys työllistää noin 150 työntekijää ja sillä on tuotantolaitokset Sastamalassa ja Kempeleessä.

Lojerin liikevaihto on noin 26 miljoonaa. Viennin osuus Lojerin koko tuotannosta on yli 60 prosenttia ja leikkauspöydistä noin 95 prosenttia.

Back top top