Skip to Content
Ympäristö ja terveys Taneli Dobrowolski
Avoin 4654

Suomalaisyritykselle sopimus öljyntorjuntakaluston toimittamisesta Rosneftille

Porvoolainen öljyntorjunta- ja ympäristöratkaisuja tarjoava Lamor Oy on solminut aiesopimuksen venäläisen öljyjätti Rosneftin kanssa öljyntorjuntakaluston valmistamisesta Venäjällä.

Sopimus allekirjoitettiin viime viikonloppuna kansainvälisen Arktisen Foorumin yhteydessä Arkangelissa. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä sanomalehti Uusimaa.

Sopimuksen mukaan Lamor Oy ryhtyy selvittämään tuotantonsa lokalisoimismahdollisuuksia Venäjällä. Tarkoitus on aloittaa öljyntorjuntakaluston valmistus Rosneftin laivahankkeisiin. Laivat rakennetaan Rosneftin telakalla Vladivostokissa itä-Venäjällä.

Yrityksessä arvioidaan, että yhden aluksen varustaminen torjuntakalustolla maksaa laivatyypistä riippuen 200 000 eurosta puoleentoista miljoonaan euroon. Aluksia rakennetaan useita kymmeniä, ehkä viisikymmentä.

Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 70 prosenttia Venäjällä valmistettavien laitteiden komponenteista on paikallista tuotantoa. Tätä varten yhtiöt käynnistävät kaluston yhteistuotannon.

Lamor Oy on toimittanut Rosneftille kalustoaan jo 20 vuoden ajan. Yrityksellä on omat huoltokeskukset Sahalinilla ja Pietarissa.

– Tämä nostaa läsnäolomme Venäjän markkinoilla aivan toiselle tasolle nykyiseen verrattuna, mutta se on tietysti vielä pitkän matkan päässä. Ei sopimus yhden yön yli toteudu, yhtiön toimitusjohtaja Fred Larsen kertoo sanomalehti Uusimaalle.

Lamor Oy

Lamor on Porvoossa sijaitseva, vuonna 1982 perustettu perheyritys, jolla on strategisesti sijoitettuja toimistoja, edustajia ja kumppaneita ympäri maailman. Yritys on tunnettu öljyntorjunta- ja ympäristöratkaisujen markkinajohtajana, joka tarjoaa ratkaisuja kaikkiin tilanteisiin ja olosuhteisiin. Yritys vastaa tänä päivänä noin 40 prosenttia globaalien öljyvuototorjuntamarkkinoiden tarpeista 94 maassa.

Lamor on SVKK:n jäsenyritys.

Back top top