Skip to Content
Rakentaminen ja infra Patrik Saarto
Avoin 3289
Tiedote: Opaskirja suomalaisista, moderneista oppimisympäristöistä julkaistiin Moskovassa

Kuva: Isku

Tiedote: Opaskirja suomalaisista, moderneista oppimisympäristöistä julkaistiin Moskovassa

Finnish Education Groupin julkaisema kirja on toteutettu yhteistyössä oppimistiloja suunnittelevan ja kalustavan Iskun kanssa.

Suomalaisen koulutusosaamisen vienti ulkomaille otti 26. syyskuuta uuden askeleen, kun CookBook 2.0 – Modernin rakennetun oppimisympäristön opas -niminen teos julkaistiin Moskovassa Build School -tapahtumassa.

Cookbook 2.0 esittelee suomalaiskouluissa toteutettuja tila- ja kalusteratkaisuja sekä tarjoaa tietoa uusien tilojen yhteistoiminnalliseen suunnitteluun. Se on kirjoitettu päätöksentekijöille, opettajille ja muille tilojen käyttäjille, suunnittelijoille ja rakentajille, ja se tukee koulujen suunnittelua ja rakentamista tutkitulla tiedolla.

Oppimisympäristöjen suunnittelu on suomalaista erityisosaamista

Suomessa koulujen suunnittelussa ollaan jo pitkällä, ja uudet, joustaviksi suunnitellut oppimisympäristöt tukevat oppimista. Siksi esimerkit suomalaiskouluista ja opas kiinnostavat kansainvälisesti.

– Oppimisympäristöjen pedagoginen suunnittelu on suomalaista erityisosaamista, jolle on kysyntää myös maailmalla. Modernien oppimisympäristöjen suunnittelussa opetussuunnitelma ja siinä oppimiselle asetetut tavoitteet ovat keskeisessä roolissa, toteaa Iskun Learning-asiakasalueen johtaja Elise Tarvainen, joka on yksi kirjan kirjoittajista.

– Kirja perustuu moniammatillista joukkoälyä hyödyntävään, yhteistoiminnallisen suunnittelun malliin. Sen tavoitteena on saada aikaan yhteiseen ymmärrykseen perustuva käsikirjoitus haluttua toimintaa tukevista tilaratkaisuista. Onnistuneet oppimisympäristöt suunnitellaan yhdessä käyttäjien kanssa, tiivistävät prosessimallin kehittäjät ja kirjan kirjoittajat Heikki Luminen ja Markku Rimpelä.

Lataa kirja vapaasti Iskun verkkosivuilta

Kirjasta julkaistaan venäjän-, suomen- ja englanninkieliset versiot. Kirjan julkaistaan ensin venäjäksi, sillä Venäjällä on ollut suurta kiinnostusta käyttäjälähtöisten, modernien oppimisympäristöjen rakentamiseen. CookBook 2.0 on vapaasti luettavissa Iskun internetsivuilla.

Finnish Education Groupin julkaisema kirja on toteutettu yhteistyössä oppimistiloja suunnittelevan ja kalustavan Iskun kanssa. Kirjan ovat kirjoittaneet oppimisympäristöjen rakentamisen asiantuntijat arkkitehti Heikki Luminen, kasvatustieteiden lisensiaatti Markku Rimpelä ja Iskun Learning-asiakasalueen johtaja, pedagogi Elise Tarvainen.

Lisätietoa:

Elise Tarvainen, Learning-asiakasalueen johtaja, Isku, puh. 050 326 2913, [email protected]
Heikki Luminen, arkkitehti, toimitusjohtaja, Finnish Education Group, puh. 040 586 6900, [email protected]
Markku Rimpelä, asiantuntija, Finnish Education Group, puh. 050 2847, [email protected]
Päivi Piispa, viestintäpäällikkö, Isku, puh. 040 515 8835, [email protected]

Back top top