Skip to Content
Metallit ja kemia Patrik Saarto
Avoin 1212
Tikkurilalla hyvä neljännes - "Liikevaihto kasvoi erityisesti Puolassa ja Venäjällä"

Tikkurilalla hyvä neljännes - "Liikevaihto kasvoi erityisesti Puolassa ja Venäjällä"

Tikkurila panostaa Venäjällä nyt ympäristöystävällisempiin vesiohenteisiin maaleihin.

Tikkurilan liikevaihto vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä oli 129,1 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 8,2 miljoonaa euroa, käy ilmi Tikkurilan tuoreesta pörssitiedotteesta.

Liikevaihto jäi hieman vuodentakaisesta 130,1 miljoonasta eurosta, mutta liikevoitto kasvoi 3,6 miljoonasta. Venäjällä liikevaihto kasvoi neljä prosenttia.

– Liikevaihto kehittyi hyvin paikallisissa valuutoissa ja kasvoi erityisesti Puolassa ja Venäjällä, Tikkurilan toimitusjohtaja Elisa Markula kertoo pörssitiedotteessa.

Panostuksia vesiohenteisiin

Tikkurila on suunnitellut vuodesta 2017 liuotinohenteisen tehtaan rakentamista Venäjälle. Markkina suosii kuitenkin vesiohenteisia maaleja, joten suunnitelmalle etsitään nyt vaihtoehtoja. Tikkurila aikoo vahvistaa asemaansa Venäjällä panostamalla myös markkinointiin ja myyntiin.

– Panostamme etenkin vesiohenteisten tuotteiden myynnin kasvattamiseen. Vesiohenteiset maalit ovat turvallisin vaihtoehto ympäristön ja paremman sisäilman kannalta ja niiden myynti vastaa jo yli 75 prosenttia Tikkurilan kauppa- ja rakennusmaalien myynnistä Venäjällä, Markula kertoo toisessa pörssitiedotteessa.

Tikkurila avasi ensimmäisen tehtaan Pietariin vuonna 1995 ja nykyisellään tehtaita on kolme. Viime vuonna Venäjä oli Tikkurilan suurin markkina-alue ja Tikkurila Venäjän markkinajohtaja kauppa- ja rakennusmaaleissa.

– Teemme jatkuvasti parannus- ja lisäinvestointeja vesiohenteiseen tehtaaseemme Pietarissa, Markula kertoo.

– Investointistrategiamme pohjautuu siihen, että löydämme parhaan vaihtoehdon kasvun tukemiseen Venäjällä, sanoo puolestaan OOO Tikkurilan toimitusjohtaja Anton Peškov Tikkurilan venäjänkielisessä tiedotteessa.

Aiemmin aiheesta:

Tikkurila raportoi haastavasta markkinatilanteesta Venäjällä

Back top top