Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 3374
Tšerepovets on terästä - "Jokaiselle löytyi jotakin"

Suomalaisyritykset TšLMZ:n konepajalla ja valimolla. Kuva: Tarja Teittinen.

Tšerepovets on terästä - "Jokaiselle löytyi jotakin"

Tšerepovetsissa avattiin viisumikeskus ja Kolster Oy:n edustusto.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ja Suomen Pietarin pääkonsulaatin Team Finland -matka Tšerepovetsiin ei jättänyt kaupunkia entiselleen.

Kaupunkiin avattiin matkan aikana uusi viisumikeskus ja IPR-yhtiö Kolster Oy:n edustusto.

– Avasimme viisumikeskuksen Tšerepovetsissa ja se tuntui herättävän suurta kiinnostusta ja ihastusta, koska matkailu Tšerepovetsista Suomeen on kasvamassa, pääkonsuli Anne Lammila kertoo pääkonsulaatin twitter-videolla.

https://twitter.com/GenConFinSPb/status/1132909923145273344

IPR-alan asiantuntijayritys Kolster Oy avasi Tšerepovetsiin edustuston vahvistaakseen palvelutoimintaansa Venäjällä.

– Venäjän markkinat avaavat hyviä liiketoimintamahdollisuuksia ja näkymiä suomalaisille yrityksille – myös Kolsterille. Vielä tällä hetkellä aineettomien oikeuksien suojaus Venäjällä ei ole yhtä pitkälle kehittynyt kuin Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa, mutta kahden viime vuoden aikana kehitys on ollut positiivista, Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo sanoo yhtiön tiedotteessa.

IPR-alan asiantuntija Kolster Oy avasi edustuston Tšerepovetsiin

Terästä ja vaneria

Tšerepovets tunnetaan Severstalin terästehtaasta. Suomalaisyritykset kävivät tehtaalla vierailulla tavaten sekä tehtaan johtoa että hankintaosastojen johtoa.

Terästehtaan lisäksi ryhmä tutustui myös lannoitevalmistaja Fosagron tehtaaseen sekä TšLMZ:n konepajaan ja valimoon.

Matkan alussa poikettiin myös Pietarin lähellä Ust-Ižorassa sijaitsevassa Svezan vaneritehtaalla. Svezan tytäryhtiö Vologda Pulp suunnittelee parhaillaan sellutehdasta alueelle ja on kiinnostunut suomalaisista ratkaisuista projektiin.

– Meillä oli mukana kaksitoista suomalaista yritystä eri aloilta. Minulle jäi sellainen vaikutelma, kun olen jutellut yritysten kanssa, että jokaiselle löytyi jotakin, Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kehityspäällikkö Tarja Teittinen sanoo pääkonsulaatin videolla.

Kivisampo Oy:n toimitusjohtaja Andrey Malkki kiitteli matkan järjestelyistä ja lämpimästä vastaanotosta Tšerepovetsissa. Matka oli yritykselle erittäin hyödyllinen.

– Severstal-neuvottelut olivat meille hyödylliset, sovimme jo uudesta neuvottelusta Moskovassa. Myös kaupunginjohtajan tapaaminen oli erinomainen – kaupunkia kiinnostaa tekniikkamme, jota voisi hyödyntää teknoparkissa, johon suunnitellaan jätehuoltolaitosta, Malkki kertoo Suomalais-Venäläiselle kauppakamarille.

Back top top