Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Patrik Saarto
Avoin 7099
Tulli: Venäjän-kauppa kasvussa myös heinäkuussa

Tulli: Venäjän-kauppa kasvussa myös heinäkuussa

Vienti Venäjälle kasvoi heinäkuussa yli viidenneksen vuoden takaisesta.

Venäjän-kauppa jatkoi kasvuaan myös heinäkuussa, käy ilmi tullin tuoreesta ulkomaankaupan kuukausitilastosta.

Vienti Venäjälle kasvoi heinäkuussa 22 prosenttia ja tammi-heinäkuussa 20 prosenttia vuoden takaisesta. Tuonti Venäjältä kasvoi heinäkuussa 28 prosenttia ja tammi-heinäkuussa 55 prosenttia viime vuodesta.

Venäjän-viennin arvo oli heinäkuussa 296 miljoonaa euroa, tuonnin arvo puolestaan 651 miljoonaa euroa. Tammi-heinäkuun viennin arvo Venäjälle oli 1,905 miljardia ja tuonnin arvo 651 miljoonaa euroa.

Vientimäärät ja -hinnat kasvussa

Suomen tavaravienti kasvoi heinäkuussa viidenneksen vuoden takaisesta ja oli arvoltaan 4,7 miljardia euroa. Kasvu johtuu tullin mukaan sekä viennin volyymin että vientihintojen kasvusta. Volyymi kohosi 13,2 prosenttia ja hinnat 6,0 prosenttia.

Tuonnin arvo kasvoi heinäkuussa 17 prosenttia viime vuodesta ja oli arvoltaan viisi miljardia euroa. Tuontivolyymi kohosi 14,4 prosenttia ja hinnat nousivat 4,0 prosenttia.

Kauppatase oli heinäkuussa 287 miljoonaa euroa alijäämäinen. Vienti EU-maihin kasvoi 28 prosenttia ja EU:n ulkopuolelle 11 prosenttia.

Kasvua oli etenkin henkilöautojen ja alusten viennissä, minkä lisäksi metallien, malmien ja rikasteiden viennin arvo kasvoi vientihintojen kasvun vuoksi.

Back top top