Skip to Content
Elintarvikkeet ja tekstiilit Patrik Saarto
Avoin 2964
Tuore markkinaselvitys: Venäjän maataloussektorilla kysyntää suomalaiselle osaamiselle

Tekemämme markkinaselvityksen voi tilata yritysneuvojaltamme Elena Kozhevnikovalta.

Tuore markkinaselvitys: Venäjän maataloussektorilla kysyntää suomalaiselle osaamiselle

Tänä vuonna valmistuu vielä kaksi uutta markkinaselvitystä.

Maatalousalan yritykset Venäjällä hakevat nyt kasvua täyttääkseen vaatimukset kotimaisesta ruoantuotannosta. Yrityksillä on suuri tarve uusia vanhaa kalustoa seuraavien vuosien aikana. Venäjällä tarvitaan nyt koneita ja laitteita niin maanviljelyyn kuin karjankasvatukseenkin. Tarve on myös kasvihuoneteknologialle, automaatiolle, robotiikalle, IoT:lle ja muille älyratkaisuille.

Maataloussektori on yksi Venäjän tärkeimmistä aloista. Venäjän maatalousministeriö on rahoittaa projekteja yhteensä 3,8 miljardilla eurolla maataloussektorin kehitysohjelman mukaisesti vuosina 2015-2025.

Tutustu markkinaselvitykseen ja ole yhteydessä yritysneuvojaamme Elena Kozhevnikovaan. Yhteystiedot löytyvät oheisesta linkistä.

Taustatietoa markkinaselvityksistä ja niiden perustana käytettävistä liiketoimintamahdollisuuksista

Suomalais-Venäläinen kauppakamari laatii markkinaselvityksiä tunnistettujen liiketoimintamahdollisuuksien pohjalta.

Liiketoimintamahdollisuus (Business Opportunity) on laaja, markkinoilla ilmenevä kysyntä, johon suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus tarttua ja saada lisää kasvua.

Team Finland -toimijoiden globaali verkosto kerää ja analysoi monipuolista markkina- ja maatietoa. Se tarjoaa suomalaisyritysten käyttöön maksuttoman ja kaikille avoimen Market Opportunities -alustan.

Team Finland -toimijoiden globaali verkosto kerää ja analysoi monipuolista markkina- ja maatietoa.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin vastuulla on erityisesti Venäjän liiketoimintamarkkinaselvitysten teko. Toisin sanoen tuotamme ja välitämme Venäjän markkinatietoa yrityksille ja edistämme suomalaisyritysten kaupankäyntiä Venäjän suuntaan. Työtä tehdään yhdessä Team Finland -verkoston kanssa.

– Meillä on SVKK:ssa yritysneuvojien tiimi, joka etsii suomalaisyritysten joukosta havaitsemaansa uuteen markkinarakoon sopivia tuotteita tai palveluita, kertoo Venäjän maajohtaja Jukka Huuhtanen.

Vuoden 2017 aikana asiantuntijat Venäjällä tarjosivat yritysten käyttöön 11 laajaa liiketoimintamahdollisuutta. Erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia löytyi kauneudenhoitoalalta, vesiviljelystä, tuulivoimatuotannosta, teollisuusrobotiikasta, asuinrakentamisesta, ruokateollisuudesta ja Cleantech-alalta.

Laadukkaalla ”oppsilla” on yleensä myös pitkä elinkaari.

Liiketoimintamahdollisuus on hyvä, kun se on laajuudeltaan riittävän kattava ja tavoittaa riittävästi potentiaalisia yrityksiä.

– Laadukkaalla ”oppsilla” on yleensä myös pitkä elinkaari, se kestää aikaa, eikä menetä ajankohtaisuuttaan kuukauden tai kahdenkaan sisällä, vaan tarjoaa yrityksille erilaisia mahdollisuuksia pidempään, sanoo Jekaterinburgin toimistossa työskentelevä yritysneuvoja Elena Kozhevnikova, joka vastaa koulutusviennin, teollisuuden ja maatalouden liiketoimintamahdollisuuksista.

Maataloussektorin markkinaselvityksen lisäksi julkaisemme tänä vuonna vielä jätehuollon ja terveydenalan markkinaselvitykset.

Back top top