Skip to Content
Rakentaminen ja infra Taneli Dobrowolski
Avoin 3545

Vedomosti: Amerikkalaisyhtiö kiinnostui Stockmannin kauppakeskuksesta Pietarissa

Stockmann investoi vuoden 2010 lopulla avautuneeseen kauppakeskukseensa noin 170 miljoonaa euroa.

Venäläisen talouslehti Vedomostin mukaan useampikin taho on ilmaissut kiinnostuksensa Stockmannin omistamaa Nevsky Centre -kauppakeskusta kohtaan. Talouslehden haastattelemien lähteiden mukaan ostotarjouksen kauppakeskuksesta on jättänyt amerikkalainen sijoitusrahasto Hines. Stockmann ei ole vahvistanut tietoja Vedomostille.

Pietarin keskuskadun Nevski Prospektin varrella sijaitsevalle 91 000 neliömetrin kauppakeskus- ja toimistokompleksille on etsitty ostajaa sen jälkeen, kun Stockmann kertoi viime lokakuussa selvittävänsä mahdollisuutta kauppakeskuksen myymisestä.

Sijoitusrahasto Hinesin tekemä hintatarjous ei ole tiedossa, mutta Vedomostin haastatteleman markkina-analyytikon mukaan Nevski Centren markkinahinta liikkuisi tällä hetkellä noin 150 miljoonassa eurossa. Stockmann investoi vuoden 2010 lopulla avautuneeseen kauppakeskukseensa noin 170 miljoonaa euroa.

Hines on yksi aktiivisimmista ulkomaalaisista Venäjän kiinteistömarkkinoilla toimivista investointi- ja sijoitusyhtiöistä. Hines omistaa Venäjällä kauppakeskuksen, logistiikkakeskuksen ja toimistorakennuksia.

Vedomostin mukaan Stockmannin Nevski Centrestä on ollut kiinnostunut myös Morgan Stanleyn hallinnoima sijoitusrahasto. Rahaston omistuksessa on myös Nevski Centren vieressä sijaitseva kauppakeskus Galeria, jonka rahasto osti ennätykselliseen miljardin euron hintaan vuonna 2011.

Nevsky Centrestä ovat olleet kiinnostuneita myös pietarilainen investointiyhtiö Fort Group, joka Vedomostin mukaan tosin piti kauppakeskuksesta pyydettävää hintaa liian korkeana.

Back top top