Skip to Content
Rakentaminen ja infra Taneli Dobrowolski
Avoin 5281
YIT:n uutuuskohde INKERI sai tunnustusta Pietarissa

Kuva: YIT

YIT:n uutuuskohde INKERI sai tunnustusta Pietarissa

Kohteessa arvostettiin erityisesti sen suomalaistyylistä arkkitehtuuria ja skandinaavista pihamaisemointia.

Pietarissa ilmestyvä aikakauslehti Gorod 812 on valinnut YIT:n rakentaman INKERI:n vuoden mielenkiintoisimmaksi asuinkohteeksi Pietarissa vuosittaisessa TOP-10 Original -vertailussaan.

Rakennusalojen ammattilaisten tekemässä vertailussa oli mukana yhteensä parikymmentä vuoden aikana Pietarissa valmistunutta asuinkohdetta. Vertailussa huomioitiin muun muassa kohteiden arkkitehtuurisen suunnittelullinen yksilöllisyys ja niiden maisemallinen arvo.

Lue myös: YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas: ”Rakennamme Venäjällä parempaa elinympäristöä”

INKERI-kohteessa arvostettiin erityisesti sen suomalaistyylistä arkkitehtuuria ja skandinaavista pihamaisemointia. Asuntojen eduiksi lueteltiin muun muassa suuret ikkunat, tilavat parvekkeet, korkeat huonekorkeudet ja suomalaistyyliset saunat osassa asunnoista. Asiantuntijat kiinnittivät huomiota myös hyvin toteutettuihin varastotiloihin rakennusten kellarikerroksissa.

Kuva: YIT

YIT luovutti INKERI:n ensimmäisen vaiheen viime vuoden syyskuussa ja toisen vaiheen viime toukokuussa. Kohteessa on nyt yhteensä 13 rakennusta ja lähes 800 asuntoa. Kolmas vaihe valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Kohteen arkkitehtuuri ja maisemasuunnittelu edustavat nykyaikaista pohjoismaista tyyliä. Alueelle on nurmikoita, aukioita ja lasten leikkipuistoja, joiden välineet ovat suomalaisen Lappsetin valmistamia. Kohteen talotekniikkaratkaisut on toimittanut Caverion.

INKERI sijaitsee Pietarin esikaupungissa Pushkinissa lähellä turistinähtävyyksinä tunnettuja Tsarskoe Selon ja Pavlovskin puistoja ja palatseja.

///

Rakennusyhtiö YIT:n Asuminen Venäjä -toimialan johtaja Teemu Helppolainen kertoo rakennussektorin kuulumisista SVKK:n Finnish Business in Moscow -tapahtumassa.

Back top top