Skip to Content
Elektroniikka ja IT Patrik Saarto
Avoin 2960
Yleiselektroniikka kovassa vedossa - "Suurin tulosparannus Venäjällä"

Yleiselektroniikka kovassa vedossa - "Suurin tulosparannus Venäjällä"

Myynti kasvoi kolmannella neljänneksellä niin ruplissa kuin euroissa.

  • Yleiselektroniikan liikevoitto kasvoi yli 46 prosenttia kolmannella kvartaalilla.
  • Venäjällä tulos ennen veroja miltei tuplaantui.
  • Ruplamääräinen myynti kasvoi yli 15 prosenttia.

Elektroniikkakomponenttien jakelija Yleiselektroniikka Oyj teki kolmannella kvartaalilla 46,2 prosentin tulosparannuksen vertailukaudesta, käy ilmi yhtiön osavuosikatsauksesta. Liikevoitto oli heinä-syyskussa 1,034 miljoonaa euroa.

– Suurin tulosparannus on Venäjällä. Toiminnan kannattavuus on parantunut merkittävästi verrattuna viime vuoteen, Yleiselektroniikan toimitusjohtaja Janne Silvennoinen kertoo tiedotteessa.

Yleiselektroniikan Venäjän-liiketoiminnan tulos ennen veroja oli heinä-syyskuussa 603 000 euroa, kun se oli viime vuonna 325 000 euroa. Tammi-syyskuussa tulos nousi viime vuoden noin miljoonasta 1,4 miljoonaan euroon. Liikevaihto Venäjällä kasvoi kolmannella neljänneksellä 4,7 miljoonasta 5,1 miljoonaan euroon ja tammi-syyskuussa 13,9 miljoonasta 14,2 miljoonaan euroon.

Yhtiön mukaan myynti asiakkaiden projekteihin on jatkunut edellisvuoden tapaan hyvällä tasolla. Vaikka valuuttakurssimuutokset ovat vaikuttaneet tuontitavaran kilpailukykyyn, ovat ne pienentäneet liiketoiminnan euromääräisiä kuluja. Ruplamääräinen myynti kasvoi 15,6 prosenttia ja euromääräinen 2,2 prosenttia.

Myös yritysjärjestelyt on saatu maaliin.

– Venäjällä elektroniikan luetteloliiketoiminnan eriyttäminen omaan yritykseen on saatu valmiiksi ja yhtiö toimii itsenäisenä yksikkönä. Jaolla haetaan tarkempaa fokusta teollisuus- ja luetteloliiketoimintojen kehittämiseen omina malleinaan, Silvennoinen sanoo tiedotteessa.

Yleiselektroniikka odottaa tuloksensa paranevan viime vuodesta.

Aiemmin aiheesta:

Yleiselektroniikan vahva tuloskunto Venäjällä jatkui alkuvuonna

Back top top