Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 2767
Yli 20 suomalaisyrityksen ryhmä vahvistaa asemiaan Jekaterinburgissa ja Tšeljabinskissa

Matkan ohjelma alkoi maanantaina Hyatt Regency Ekaterinburg -hotellissa.

Yli 20 suomalaisyrityksen ryhmä vahvistaa asemiaan Jekaterinburgissa ja Tšeljabinskissa

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ja Moskovan suurlähetystön Team Finland -yhteistyönä järjestämä vienninedistämismatka alueelle käynnistyi maanantaina.

Yli 20 suomalaisyritystä vierailee tällä viikolla Jekaterinburgissa ja Tšeljabinskissa suurlähettiläs Mikko Hautalan johdolla.

Jekaterinburgissa yritykset tapaavat Sverdlovskin alueen varakuvernöörin Aleksei Orlovin, alueen energiaministeriön ja kunnallisteknisen huollon edustajia sekä paikallisia yrityksiä.

Tšeljabinskissa ryhmän ottaa vastaan alueen varakuvernööri Jevgeni Redin.

Matkalla kartoitetaan yhteistyö- ja liiketoimintamahdollisuuksia etenkin metsä- ja kaivosteollisuudessa, jätteenkäsittelyn, kiertotalouden ja bioteknologian aloilla sekä maataloudessa ja rakentamisessa.

Mukana matkalla ovat Flowrox, Doofor, Sleipner Finland, KAMK, Aliko, Pivatic, Gardner Denver, Kemppi, Teknikum, Tamtron, SET Cleantech, EPSE, Europress Group, Tana, Econet Group, Kierto, Peikko, SKAALA, Telinekataja Oy, YIT, Suokone, MSK Group/Junkkari, Vilakone ja Industri-textil Job.

Meet & Greet käynnissä keskiviikkona.

Runsaasti projekteja

Jekaterinburgissa on tarjolla uusia projekteja ja hankkeita kansainvälisille yrityksille. Suunnitteilla on uusi nykyaikainen Belaja Gora -hiihtokeskus ja kaupungin filharmonian tilojen laajentaminen. Maataloussektorilla erityisesti maidonjalostuksessa on tarvetta yhteistyökumppaneille.

Tšeljabinsk valmistautuu isännöimään vuoden 2019 kansainvälistä SUMMIT -tapahtumaa. Kaupungissa on suunnitteilla  lentokentän uudistaminen ja uuden kongressikeskuksen rakentaminen sekä kaupungin virkistysalueiden kehittäminen.

Jekaterinburgin ja Tšeljabinskin välille suunnitellaan myös suurinopeusrataa. Lisäksi molemmissa kaupungeissa on suurta tarvetta erityisesti jätealan osaamiselle.

Lue myös:

Saksalaiskonsortio osallistuu Jekaterinburgin ja Tšeljabinskin välisen suurnopeusradan rakentamiseen

Back top top