Skip to Content

Uudet Itämaan tietäjät esittelyssä: Ekaterina Zhukova

Suomalais-Venäläinen kauppakamari juhlii 100-vuotiasta Suomea tarjoamalla Venäjän-kaupasta kiinnostuneelle opiskelijoille mahdollisuuden osallistua maksutta SVKK:n järjestämiin koulutuksiin, seminaareihin ja ajankohtaiskatsauksiin. Vuoden aikana esittelemme myös Venäjään liittyviä opintoja tekeviä opiskelijoita Venlassa ja kotisivuillamme. Uudet Itämaan tietäjät -hankkeemme on osa virallista Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa.

Ekaterina Zhukova

Opiskelupaikka ja pääaine: Turun kauppakorkeakoulu, kansainvälinen liiketoiminta
Opinnot aloitettu: 2008 (arvioitu valmistuminen 2017)
LinkedIn-profiili

Mikä sai kiinnostumaan sinut Venäjästä?

Venäjä on aina ollut vahvasti läsnä perheessäni. Olen syntynyt Venäjällä ja molemmat vanhempani ovat sieltä. Kun oli kolmevuotias, muutimme isäni työn perässä Suomeen. Käytämme kotikielenä venäjää.

Miten valitsit opiskelualasi?

Minua on jo pitkään kiinnostanut oikeastaan kaikki Venäjän-kauppaan liittyvä. Turun kauppakorkeakoulussa Venäjä-opiskeluja on tukenut siellä toimiva Pan-Eurooppa Instituutti, jonka ansiosta saimme erittäin hyviä luennoitsijoita Venäjän- ja Itä-Euroopan kursseille. Opintojen arvoa lisää se, että sitä johtavalla professori Kari Liuhdolla on laajat verkostot liike-elämään. Opinnoissani on ollut hyötyä myös siitä, että minulla on ollut mahdollisuus verkostoitua muiden alan opiskelijoiden kanssa esimerkiksi ryhmätyötilanteissa tai erilaisissa opiskelualaan liittyvissä tapahtumissa. Maisterivaiheessa pääsin myös Aleksanteri instituutin VIExpert ohjelmaan, jossa suoritin asiantuntijaopintoja.

Missä vaiheessa opiskelusi ovat?

Tarkoitukseni on valmistua keväällä 2017. Kirjoitan parhaillaan gradua, jonka otsikkona on ”Sales management in foreign markets. Case of Finnish companies in Russia”. Minua kiinnostaa tutkia Venäjällä toimivien suomalaisyritysten myyntiprosesseja ja markkinatiedon hakemista. Tutkimusaihettani on tukenut nykyinen työni media-alan yrityksen myyntitehtävässä, jossa olen monipuolisesti päässyt tutustumaan eri toimialojen yrityksiin.

Miten ylläpidät venäjän kielitaitoasi?

Seuraan aktiivisesti venäjänkielisiä talouslehtiä ja luen venäjänkielistä kirjallisuutta. Pyrin mahdollisimman objektiivisesti seuraamaan Venäjään liittyvää tietoa niin länsimaisista kuin venäläisistäkin lähteistä. Kielitaito pysyy yllä myös venäjänkielisten kavereiden kanssa, joihin olen päässyt tutustumaan muun muassa Aleksanteri-instituutin maisteriohjelman kautta. Käytännön kielitaito pysyy yllä myös matkustelemalla Venäjälle, jossa käyn keskimäärin muutaman kerran vuodessa.

Miten haluaisit työllistyä opintojen päättymisen jälkeen?

Toivoisin pääseväni sellaiseen työhön, jossa voisin auttaa suomalaisia yrityksiä harjoittaa liiketoimintaa Venäjälle.

Back top top