Skip to Content
Klubit

Kesäpäivä telakalla

SVKK:n kevätkauden päättävä kesätilaisuus vei jäsenet tänä vuonna tutustumaan Arctech Helsinki Shipyardin telakkaan Helsingin Munkkisaaressa. Historiallisella Helsingin telakalla toimiva Arctech on venäläiseen OSK-konserniin kuuluva yhtiö, joka valmistaa aluksia etenkin arktisen Venäjän haastavaan merenkulkuun.

Vaikka kevään päättyessä ja kesälomien kolkuttaessa ovilla kesätilaisuuden tunnelma muistuttikin aurinkoisia koulun kevätjuhlia, ei suvivirsiä kuitenkaan laulettu. Sen sijaan SVKK:n toimitusjohtaja Jaana Rekolainen kiitti avaussanoissaan kauppakamarin jäseniä aktiivisesta keväästä, joka maailmantalouden pakotepilvistä huolimatta on tarjonnut aurinkoa myös Venäjän-kauppaan. – Jos todistuksia jaettaisiin, jäsenemme ansaitsisivat tältä keväältä kaikki kiitettävän. Meillä on ollut todella aktiivisia jäsentilaisuuksia, tupa aina täynnä ja vilkasta keskustelua, Rekolainen kehui.

SVKK:n toimitusjohtaja Jaana Rekolainen kiitti avauspuheessaan jäseniä kuluneesta keväästä.

 

Vuosisatainen historia

Helsingin telakka on tänä päivänä erikoistunut arktisten alusten rakentamiseen, kuten jäänmurtajiin ja muihin teknisesti vaativiin erikoisaluksiin. Arctech on perustettu vuonna 2010, mutta telakalla on rakennettu laivoja jo vuodesta 1865. Kuten Arctechin toimitusjohtaja Esko Mustamäki kertoi, telakka tunnetaan ympäri maailmaa. – Vuosien varrella olemme rakentaneet täällä noin 60 prosenttia maailman kaikista jäänmurtajista, enemmän kuin kaikki muut telakat yhteensä, Mustamäki sanoi.

Arctechin toimitusjohtaja Esko Mustamäki esitteli telakan toimintaa.

Jäissä kulkevia laivoja on valmistettu etenkin öljy- ja kaasuteollisuuteen. Jäänmurtajien lisäksi telakalla on rakennettu myös matkustajalaivoja, kuten autolauttoja ja maailman ensimmäinen alusta pitäen risteilyalukseksi suunniteltu alus, joka luovutettiin käyttöön vuonna 1970. Kesätilaisuus huipentui tutustumiskierrokseen telakalla.

Back top top