Skip to Content
Klubit

Naistenpäivänä kilisteltiin ja keskusteltiin työelämästä – ”Asioiden tuottaminen ei olekaan enää tärkeää, vaan merkityksellinen vuorovaikutus”

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin naistenpäivä huipentui Isku Interiorin Kalevankadun showroomissa kuohuviinin, purtavan ja suklaan äärellä.

Oi sitä riemua, kun pääsee porukalla sisustusliikkeen esittelytiloihin kokeilemaan tuoleja, sohvia, työpöytiä ja toimistokalusteita! Olo on kuin sillä kuuluisalla lapsella karkkikaupassa. ”Kokeile tätä! Katsos tuota! Mikä tämä antimikrobinen pöytä oikein on?” irtoaa ihmisten huulilta.

Showroomiin asetellut pehmeät sohvaryhmät ja kotoisat nurkkaukset eivät kuitenkaan ole vain sohvaryhmiä ja nurkkauksia. Niiden muotoilun ja suunnittelun takaa löytyy kokonainen työelämän murros. Työn tekemisen tavat ja paikat muuttuvat ja jo vuonna 2025 kolme neljästä työntekijästä maailmassa on milleniaaleja, kertoi naistenpäivänä johtaja Elise Tarvainen Iskulta.

Johtaja Elise Tarvainen, Isku.

Tarvaisen mukaan hierarkkiset ja pysyvät organisaatiomallit ovat vaihtumassa väliaikaisiin ja verkostoimaisiin yhteisöihin. Organisaatiot pääsevät tuloksiin vain muodostamalla ihmisiä yhteen liimaavia yhteisöjä.

– Meillä on selkeästi menossa murros, jossa asioiden tuottaminen ei olekaan enää tärkeää, vaan merkityksellinen vuorovaikutus. Jos ajattelemme tätä iltaa ja tätä hetkeä, niin mehän olemme nyt juuri tämän asian äärellä, Tarvainen totesi.

Muotoilija ja sisustusarkkitehti Antti Olin, Isku.

Työympäristöissä tämä näkyy juurikin mukavuuden tavoitteluna. Muotoilija ja sisustusarkkitehti Antti Olinin mukaan työtä tehdään yhä enemmän etänä ja työpisteistä tehdään sohvanomaisia. Samalla toimistojen tilankäyttöä tehostetaan älyratkaisuilla.

– Me saamme isoja toimisto-layoutteja lähes joka päivä eteemme ja joka kerroksessa on enemmän tai vähemmän tällaisia kahvilanomaisia paikkoja, tiloja ja keittiöitä – näihin panostetaan, Olin kertoi.

Iskun aluemyyntipäällikkö Iida Sinipaasi ja SVKK:n toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Naistenpäivänä huomio kiinnittyi luonnollisesti myös naisten asemaan työelämässä. Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen muistutti, että Suomi on maailman neljänneksi tasa-arvoisin maa, ja että joka neljäs kunnan- tai kaupunginjohtaja ja pk-yrityksen hallituksen jäsen on nainen.

– Mutta kuten huomataan, nämä eivät ole mitalisijoja, joten jää jotakin tehtävääkin, Rekolainen huomautti.

Lopuksi arvottiin – katso Flickr-tililtämme, kuka sai Vitran norsun!

Suut makeaksi – suklaat tarjosi Fazer.

Back top top