Skip to Content
Klubit

Suomalais-Venäläinen kauppakamari vieraili Viipurin tullissa – ”Meillä on avoin keskusteluyhteys Venäjän tullin kanssa”

Tullauksen sujuminen on merkittävässä roolissa kansainvälisessä kaupassa.

Vaalimaa-Torfjanovkan rajanylityspaikka on itärajan toiseksi vilkkain – Rajavartiolaitoksen mukaan Vaalimalla tehtiin vuonna 2019 yhteensä 2 463 410 ylitystä. Vilkkaimalla Nuijamaan rajanylityspaikalla ylityksiä oli kolme miljoonaa.

Vaalimaan-Torfjanovkan rajanylityspaikka on tärkeä myös Suomen ja Venäjän välisessä kaupassa. Suomalais-Venäläinen kauppakamari vieraili Torfjanovkassa ZAO Voshodin tulliterminaalissa tutustumassa rajan toimintaan.

Suurin osa yritysten esittämistä kysymyksistä liittyivät tulliselvityksiin ja varastointiin. Useimmiten rajalla ilmenee kysymyksiä Venäjän tullin kanssa.

– Meillä on avoin keskusteluyhteys Venäjän tullin kanssa ja se on meille erittäin tärkeää. Kun meille tulee ongelmia, he kertovat, kenen puoleen kääntyä, kertoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin koulutusvastaava Elena Niininen oheisella Viipurin paikallistelevision uutisvideolla.

Paikalla vastaamassa yritysten kysymiksiin olivat Viipurin tullin varapäällikkö Jevgeni Medvedev ja Viipurin piirin varajohtaja Andrei Goloborodko.

Lisäksi Ivan Gurinenko Militzer & Muenchista luennoi tuotteiden digitaalisesta merkinnästä ja Victoria Lindqvist SGS Finlandilta sertifioinnista.

Tapahtuma oli Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsentapahtuma. Jos yrityksesi ei ole vielä jäsen, tutustu jäsenetuihimme:

https://www.eastcham.fi/jasenyys/jasenkampanja/

Back top top