Skip to Content
Team Finland

Nevan rannoilla rakennetaan nyt älykaupunkia: ”Pietari on aina avoin ideoille ja teknologioille rajan takaa”

Jos Pietaria rakennettiin aikanaan suomalaisesta graniitista, niin nyt kaupungissa ollaan kiinnostuneita suomalaisesta digiosaamisesta.

Pietarissa käynnistettiin kaksi vuotta sitten Smart City St. Petersburg -ohjelma, joka etsii ratkaisuja helpottamaan kaupunkilaisten osallistumista kaupungin päätöksentekoon. Kyse on tietotekniikasta, jonka avulla asukkaat voidaan ottaa paremmin mukaan esimerkiksi kaupunkisuunnittelua, liikennettä, ympäristöä ja koulutusta koskevissa kysymyksissä.

Ohjelman sihteerinä toimiva ITMO-yliopiston urbanistiikan ja muotoilun instituutin johtaja Sergei Mitjaginin mukaan Pietari on tavoitteessaan avoin myös ulkomaiselle osaamiselle.

– Rajakaupunkina Pietari on aina avoin ideoille, näkemyksille ja teknologioille rajan takaa, Mitjagin sanoi torstaina Suomen Pietarin-pääkonsulaatissa.

Suomen Pietarin-pääkonsulaatti, Suomalais-Venäläinen kauppakamari ja Team Finland -verkosto järjestivät yhdessä Pietarin älykaupunkiprojektista kertovan tapahtuman. Paikalla oli suomalaisia yrityksiä ja yhteisöjä, kuten VR, Caverion, Klinkmann, Orbis, LADEC, Tampereen yliopisto ja Uudenmaan maakunta.

– Suomalaisen kokemuksen saaminen mukaan projektiin auttaa vauhdittamaan sen kehittämistä ja hyödyttää molempia maita, Mitjagin sanoi.

https://twitter.com/GenConFinSPb/status/1106151961383051264

Caverionin myyntijohtajan Aleksei Ameljuškinin mukaan digitalisaatio on oleellinen megatrendi Caverionin liiketoiminnassa. Siksi nyt on oikea aika ottaa aktiivisempia yhteisiä askeleita digitalisaatiossa.

Aiheeseen liittyviä kyselyitä tulee yhä enemmän myös Export Makerille, kertoo yhtiön Venäjän maajohtaja Elena Baidakova. Baidakovan mukaan torstainen seminaari oli hyvä mahdollisuus luoda kontakteja Pietarin älykaupunkiprojektin tärkeimpien kumppaneiden kanssa.

Samaa sanoo myös Orbis Oy:n toimitusjohtaja Jani Linna-Aro.

– Tapahtuma valotti, missä Pietarin älykaupunkiprojektissa mennään ja mikä on sen sisältö, Linna-Aro sanoo.

Lue lisää:

https://www.eastcham.fi/mahdollisuudet/business-opportunities/smart-city-st-petersburg/

 

Back top top