Skip to Content
Laki ja tulli Patrik Saarto
Avoin 2477

Duuma lykkäsi esityksen käsittelyä Venäjän vastaisten pakotteiden noudattamisen kriminalisoinnista - elinkeinoelämä haluaa lisäkonsultaatioita

Lakiesitystä tullaan käsittelemään vielä lainsäädäntöneuvostossa.

  • Duuma on lykännyt lakiesitystä Venäjää vastaan asetettujen pakotteiden noudattamisen kriminalisoinnista.
  • Elinkeinoelämä on lähestynyt duumaa pyytäen lisäkonsultaatioita.
  • Esitystä tullaan käsittelemään vielä lainsäädäntöneuvostossa.

Venäjän valtionduuma on lykännyt lakiesitystä, jonka mukaan Venäjää vastaan asetettujen pakotteiden noudattamisesta tai tahallisesta uusien pakotteiden asettamisen mahdollistavasta toiminnasta seuraa sakko- tai vankeusseuraamuksia, käy ilmi duuma verkkosivuilta.

Esitystä päätettiin lykätä torstaina toisessa käsittelyssä, jotta sen sisällöstä voidaan vielä keskustella lainsäädäntöneuvostossa asiantuntijoiden ja elinkeinoelämän edustajien kanssa. Venäjän teollisuusharjoittajien ja yrittäjien liiton edustajat ovat pyytäneet duumalta esityksen lisäkäsittelyä.

– Meille on tullut eilisen ja toissapäiväisen aikana runsaasti yhteydenottoja elinkeinoelämältä. Venäjän teollisuusharjoittajien ja yrittäjien liitto ja pankkialan edustajat ottivat eilen yhteyttä ja pyysivät lisäkonsultaatioita lakiesitykseen liittyen, duuman puhemies Vjatšeslav Volodin sanoo duuman verkkosivujen mukaan.

Keskeisimpien valiokuntien puheenjohtajista ja asiantuntijoista koostuva duuman lainsäädäntöneuvosto käsitteli aikaisemmin myös lakiesitystä Venäjän vastapakotteista, jonka toinen käsittely on duumassa tänään. Neuvosto lisäsi esitykseen korjauksia, jotka poistavat siitä valtaosan.

Lisää aiheesta:

Duuma hyväksyi myös lakiesityksen Venäjän vastaisten pakotteiden noudattamisen kriminalisoinnista

Back top top