Skip to Content
Rakentaminen ja infra Taneli Dobrowolski
Avoin 6940
Moskovassa puretaan tuhansia kerrostaloja

Kuva: Shutterstock

Moskovassa puretaan tuhansia kerrostaloja

Sobjaninin mukaan hankkeen toteuttaminen vaatii ”valtavia rahallisia panostuksia”.

Moskovan kaupunki suunnittelee purkavansa yhteensä noin kahdeksan tuhatta vanhentunutta kerrostaloa seuraavien vuosien aikana. Purkusuunnitelmien kohteena olevat kerrostalot ovat etupäässä 1950-1960 -luvuilla rakennettuja elementtitaloja, joita kansan suussa kutsutaan yleisesti Hrustshovkoiksi. Useat tällaisista rakennuksista ovat tulleet käyttöikänsä päähän ja monia niistä on julistettu asuinkelvottomiksi.

Asuinrakennuskannan uudistaminen on osa Moskovan kaupungin uudistusohjelmaa, jonka ensimmäisessä vaiheessa on ehditty purkaa jo 1700 taloa. Ohjelman seuraava vaihe on huomattavasti laajempi: Sen kohteena on 8000 taloa ja noin 25 miljoonaa neliömetriä asuinpinta-alaa, uutistoimisto RBC uutisoi.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin keskusteli kuluneella viikolla hankkeesta presidentti Putinin kanssa. Sobjaninin mukaan hankkeen toteuttaminen vaatii ”valtavia rahallisia panostuksia”, sillä pelkästään vanhojen rakennusten purkaminen maksaisi Moskovalle noin 500 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaminen vaatii muutoksia sekä kaupungin budjettiin, että lainsäädäntöön.

Back top top