Skip to Content
Logistiikka ja huolto Patrik Saarto
Avoin 2942
Nurminen Logistics harkitsee Venäjän-tytäryhtiönsä vaunukaluston ja osakekannan myymistä

Nurminen Logisticsin ensimmäinen konttijunakuljetus Venäjän ja Kazakstanin halki Kiinaan lähti viime vuoden marraskuussa. Kuva: Nurminen Logistics.

Nurminen Logistics harkitsee Venäjän-tytäryhtiönsä vaunukaluston ja osakekannan myymistä

Yhtiö jatkaisi Venäjällä rautatieoperointia ja huolintaliiketoimintaa.

Nurminen Logistics on uudessa strategiassaan päättänyt keskittyä jatkossa Venäjällä junavaunujen operointiin ja harkitsee siksi luopumista tytäryhtiönsä OOO Nurminen Logisticsin omistamista vaunuista, yhtiö tiedottaa. Nurminen Logistics tutkii myös mahdollisuuksia tytäryhtiön osakekannan myyntiin.

Mahdollisella vaunujen ja osakekannan myymisellä tavoiteltaisiin pääomia tulevaan kasvuun. Nurminen Logistics jatkaisi Venäjällä rautatieoperointia ja huolintaliiketoimintaa.

Taustalla vaikuttaa myös markkinatilanne niin Venäjällä kuin Suomessa. Venäjän vaunumarkkinat kehittyvät yhtiön mukaan nyt voimakkaasti viiden suurimman toimijan kesken samalla kun Suomen rautatiemarkkina ei näytä avautumisen merkkejä lähitulevaisuudessa.

– Venäjän vaunumarkkinassa on vallinnut viime aikoina selkeä ylikysyntätilanne, jonka johdosta vaunujen markkina-arvo on nyt korkealla tasolla. Vaunujen myynti poistaisi myös ruplan arvon heilahteluun liittyvät riskit, Nurminen Logisticsin tiedotteessa sanotaan.

Back top top