Skip to Content
Logistiikka ja huolto Patrik Saarto
Avoin 777
VR irtisanoo idän tavaraliikenteen sopimukset - liikenne loppuu vuoden loppuun mennessä

VR Transpointin sahatavaravaunuja. Kuva: VR Group.

VR irtisanoo idän tavaraliikenteen sopimukset - liikenne loppuu vuoden loppuun mennessä

VR luopuu myös osakkuus- ja tytäryhtiöistään Venäjän tavaraliikenteessä.

VR on aloittanut asiakassopimustensa irtisanomisen idän tavaraliikenteessä, VR tiedottaa. VR:n tavoitteena on liikenteen mahdollisimman nopea alasajo, mutta osa liikenteestä saattaa jatkua irtisanomisehtojen mukaisesti vuoden loppuun asti. VR:n hallitus teki 6.4. päätöksen idän tavaraliikenteen hallitusta pysäyttämisestä.

– Arvioimme, että liikenne vähenee noin kolmannekseen alkuperäisestä tasosta jo kesän loppuun mennessä, VR:n vt. toimitusjohtaja Topi Simola sanoo tiedotteessa.

Länsimaiden pakotteet eivät toistaiseksi kohdistu rautatieliikenteeseen EU:n ja Venäjän välillä, joten VR purkaa tavaraliikennesopimukset lähtökohtaisesti sopimuksissa määritellyllä ja asiakkaiden kanssa neuvoteltavalla tavalla.

VR-Yhtymä on myös käynnistänyt neuvottelut suomalaisten osakkuusyhtiöidensä ContainerTrans Scandinavian (CTS) ja Freight One Scandinavian (FOS) omistuksiensa myymisestä tai alasajosta. Lisäksi VR-Yhtymä on aloittanut neuvottelut venäläisen tytäryrityksensä Finnlogin myymisestä. VR-Yhtymä on jo aiemmin vuonna 2021 myynyt kansainvälisiä maantiekuljetuksia harjoittaneen Transpoint International (FI) Oy:n toiminnot niin Suomessa kuin Venäjällä Avind International Oy:lle.

Aiemmin aiheesta:

VR myy Venäjän maantielogistiikan liiketoimintansa Avind Internationalille

 

Back top top